Javni poziv otvoren do 2. juna

Traži se strateški partner za izgradnju severne obilaznice oko Kragujevca

BiznisInfrastrukturaSrbija

11.5.2023 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Traži se strateški partner za izgradnju severne obilaznice oko Kragujevca Traži se strateški partner za izgradnju severne obilaznice oko Kragujevca
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za realizaciju projekta izgradnje severne oblaznice oko Kragujevca. Osnovne obaveze budućeg... Traži se strateški partner za izgradnju severne obilaznice oko Kragujevca

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za realizaciju projekta izgradnje severne oblaznice oko Kragujevca.

Osnovne obaveze budućeg strateškog partnera su da izradi tehničku dokumentaciju, koja obuhvata projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta, kao i da izgradi severnu obilaznicu oko Kragujevca, objavila je eKapija.

Severna obilaznica oko Kragujevca planira se kao saobraćajnica dužine od oko 22,2 km, koja prelazi preko naselja Cvetojevac, Novi Milanovac, Opornica, Poskurice i Divostin.

Na trasi je definisano pet denivelisanih ukrštaja sa trasama postojećih državnih i opštinskih puteva, kao i 23 mosta, nadvožnjaka i vijadukta.

Investitor ovog projekta je JP Putevi Srbije a prijava se smatra blagovremenom ukoliko je primljena do 2. juna 2023. godine, do 10 časova, piše eKapija.

Kako stoji u pozivu, podnosilac prijave može biti domaće ili strano pravno lice ili konzorcijum domaćih ili stranih pravnih lica.

Strateškim partnerom smatra se domaće ili strano pravno lice, konzorcijum, kao i svako povezano lice, osnovano za potrebe realizacije ovog projekta, u skladu sa odredbama zakona kojima se uređuju privredna društva.

Kada je reč o uslovima koje podnosilac prijave na tenderu treba da ispuni, između ostalog je navedeno da mora da ima ostvaren poslovni prihod iz poslovanja, u poslednje tri godine – 2020., 2021. i 2022. godini, u ukupnom iznosu od najmanje 400.000.000 evra, kao i da nije poslovao sa gubitkom u tom periodu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...