zabeležene velike gužve u poštama

U jednom danu podeljeno 100.000 vaučera za odmor, upućen apel za novih 150.000

SrbijaTurizam

15.1.2024 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U jednom danu podeljeno 100.000 vaučera za odmor, upućen apel za novih 150.000 U jednom danu podeljeno 100.000 vaučera za odmor, upućen apel za novih 150.000
Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je danas poziv Vladi Srbije da pusti u opticaj još 150.000 vaučera za odmor u Srbiji, jer je prvih 100.000... U jednom danu podeljeno 100.000 vaučera za odmor, upućen apel za novih 150.000

Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je danas poziv Vladi Srbije da pusti u opticaj još 150.000 vaučera za odmor u Srbiji, jer je prvih 100.000 vaučera podeljeno prvog dana.

Interesovanje za vaučere je bilo veliko, pa su građani tokom prošle nedelje rezervisali veći broj termina za odmor, od predviđenih 100.000, ali „umesto da zadovoljno trljaju ruke“, ugostitelji su se našli pred neočekivanim problemom, navodi se u saopštenju „Moje Srbije“.

„Pošto ne znaju ko je danas stigao na red, a ko ne, ugostitelji će biti primorani da pozovu sve goste koji su kod njih rezervisali smeštaj do kraja godine i da ih pitaju da li su uspeli da predaju formulare za vaučer“, rekao je predstavnik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

Istakao je da su ugostitelji prethodno izrazili veliko zadovoljstvo zbog pomeranja početka akcije na 15. januar i povećanja vrednosti vaučera na 10.000 dinara. Kako je istaknuto, u Udruženju veruju da će Vlada naći mogućnosti da odobri dodatnu količinu vaučera i time omogući zainteresovanim građanima da deo svog odmora provedu u Srbiji.

Takođe, očekuju da će nova kvota od 150.000 biti puštena u opticaj odmah, da bi se, kako su naveli, izbegli bespotrebni problemi i kod ugostitelja i kod građana.

„Podela vaučera u više serija nema finansijskog, niti organizacionog opravdanja, jer država refundira novac tek 45 dana nakon izvršene usluge, bez obzira kada je vaučer preuzet“, kazao je Ristić.

Kako je objašnjeno, puštanjem 250.000 vaučera na početku akcije ugostiteljima bi se smanjili gubici zbog rezervisanih, a nerealizovanih termina, dok bi građani mogli na miru da planiraju svoj odmor tokom godine, a država ne bi imala troškove.

Penzioneri su i danas prednjačili u predaji zahteva za vaučere, dok će zaposleni građani biti mnogobrojniji, jer su zbog odlaganja početka akcije imali dovoljno vremena da prikupe potrebnu dokumentaciju, nego prošle godine u isto vreme, prenosi Beta.

Kao i prethodnih godina, veliko interesovanje je bilo za vaučere za odmor na planinama i banjama, pa je najveći broj vaučera otišao u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju.

Vaučeri će moći da se koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 10.000 dinara.

„Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi, jer sav novac plasiran u domaći turizam ostaje u novčanim tokovima naše zemlje i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vraća u budžet“, piše u saopštenju.

  • AJA

    15.1.2024 #1 Author

    Vauceri su jedna od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi, jer sav novac ostaje u novcanim tokovima nase zemlje.Bravo za odluku deljenja vaucera!!!

    Odgovori

  • Inquiete

    15.1.2024 #2 Author

    Bilo bi lepo ako bi podelili još neke, očigledna je ogromna zainteresovanost građana.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    15.1.2024 #3 Author

    Nista iznenadjujuce,svako ko moze bi da iskoristi…

    Odgovori

  • DUCA

    19.1.2024 #4 Author

    Mnogima znače vaučeri da negde otputuju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...