USKORO FABRIKA KAFE U POŽAREVCU Investicija vredna oko tri miliona evra

InvesticijeSrbijaVesti

3.6.2020 12:19 Autor: Julijana Vincan 1

USKORO FABRIKA KAFE U POŽAREVCU Investicija vredna oko tri miliona evra USKORO FABRIKA KAFE U POŽAREVCU Investicija vredna oko tri miliona evra
Kompanija „Bambi Success“ izgradiće fabriku za proizvodnju kafe u Požarevcu, gradu koji joj je bez naknade ustupio zemljište u severnom bloku industrijske zone. Vrednost... USKORO FABRIKA KAFE U POŽAREVCU Investicija vredna oko tri miliona evra

Kompanija „Bambi Success“ izgradiće fabriku za proizvodnju kafe u Požarevcu, gradu koji joj je bez naknade ustupio zemljište u severnom bloku industrijske zone. Vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra, a planirano je zapošljavanje 22 radnika, objavljeno je na sajtu ovog grada.

Ugovor o otuđenju zemljišta između Grada Požarevca i kompanije „Bambi Success“ potpisali su u utorak zamenik gradonačelnika Saša Pavlović i direktor preduzeća Aleksandar Miljković.

Miljković je naglasio da će se u prvoj fazi, koju očekuju uskoro, izgraditi 1.600 kvadratnih metara pogona sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou.

Najavio je da će se već naredne godine preći u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećanjem proizvodnje. Investicija bi tada trebalo da premaši tri miliona evra.

Foto: Pixabay.com

Zamenik gradonačelnika Požarevca istakao je da je završena izgradnja nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti „Bambi Success“ i da je obezbeđen podsticaj u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Srbije.

„Investiciju će voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom. Poslednjih meseci raste interesovanje za kupovinu novih parcela, i to od strane sugrađana“, izjavio je Pavlović.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović kazao je da je ideja za otvaranje pogona u Požarevcu otpočela pre godinu dana. „Postupak otuđenja zemljišta bez naknade bio je složen, od formiranja parcele, preko donošenja odluke na Skupštini grada Požarevca do saglasnosti Vlade Srbije. Kompanija je dala bankarsku garanciju da će sve potpisano biti završeno u kratkom roku“, naveo je on.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...