Cilj da Srbija postane poznata po inovacijama u nauci

Vlada Srbije i kompanija Pfizer partneri u BIO4 kampusu

BiznisSrbija

26.9.2023 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Srbije i kompanija Pfizer partneri u BIO4 kampusu Vlada Srbije i kompanija Pfizer partneri u BIO4 kampusu
Predstavnici Vlade Srbije i kompanije Pfizer Srbija potpisali su Memorandum o razumevanju, kao potvrdu partnerstva u okviru novog bio-ekonomskog centra u Beogradu pod nazivom... Vlada Srbije i kompanija Pfizer partneri u BIO4 kampusu

Predstavnici Vlade Srbije i kompanije Pfizer Srbija potpisali su Memorandum o razumevanju, kao potvrdu partnerstva u okviru novog bio-ekonomskog centra u Beogradu pod nazivom BIO4 kampus.

Taj centar okupiće akademiju, privatan sektor, startap kompanije i sve druge relevantne činioce, kako bi Srbija postala poznata po inovacijama u nauci, navodi se u saopštenju kompanije Pfizer, a prenosi Beta.

Premijerka Ana Brnabić je na potpisivanju memoranduma izrazila zadovoljstvo što je jedna od najvećih svetskih farmaceutskih kompanije prepoznala angažovanje Vlade Srbije na putu naučnih inovacija.

„Saradnja sa kompanijom Pfizer i potpisivanje Memoranduma o razumevanju potpuno je u skladu sa opredeljenošću Vlade Srbije da ulaže u nauku, inovacije, upotrebu savremenih tehnologija, biotehnologije, a što je najvažnije u implementaciju jednog od prioritetnih projekata u mandatu ove vlade, a to je BIO4 kampus“, rekla je Brnabić.

Ocenila je da potpisani dokument omogućava prostor za dalje povećanje konkurentnosti domaće privrede, sa fokusom na angažovanje kompanije Pfizer na povećanje broja kliničkih studija, obrazovanje, promociju, razmenu znanja i saradnju sa institutima i fakultetima u Srbiji u oblasti istraživanja i razvoja.

Regionalni direktor kompanije Pfizer Mohamed Hamam (Mohamed Hammam) istakao je značaj saradnje između privatnog i javnog sektora.

„Kao kompanija koja je iz dana u dan nezaustavljiva u potrazi za inovativnim otkrićima koja menjaju živote pacijenata, posvećena pronalaženju rešenja kako bi stigla do svakog od njih, oslanjajući se na nauku koja uvek pobeđuje, veoma smo srećni što ćemo tu misiju nastaviti kroz blisku saradnju sa državom Srbijom“, rekao je on.

Kompanija Pfizer jedna je od vodećih inovativnih biofarmaceutskih kompanija u svetu, osnovana 1849. godine u Njujorku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...