Usvojena i Odluka o komunalnom redu za neuredne fasade i izloge

Skupština Beograda usvojila planove za izgradnju kampusa BIO4 i širenje kompleksa „11. april“

InfrastrukturaSrbija

15.9.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Skupština Beograda usvojila planove za izgradnju kampusa BIO4 i širenje kompleksa „11. april“ Skupština Beograda usvojila planove za izgradnju kampusa BIO4 i širenje kompleksa „11. april“
Beogradski odbornici saglasili su se na septembarskoj sednici sa brojnim planskim aktima koji će detaljnije regulisati pojedine delove Beograda. Doneti su, kako je objavila... Skupština Beograda usvojila planove za izgradnju kampusa BIO4 i širenje kompleksa „11. april“

Beogradski odbornici saglasili su se na septembarskoj sednici sa brojnim planskim aktima koji će detaljnije regulisati pojedine delove Beograda.

Doneti su, kako je objavila eKapija, planovi detaljne regulacije za deo Kumodraža, zatim za deo blokova 20 i 32 na Novom Beogradu, deo bloka severno od Vinogradske ulice u istoj opštini, a izmenjen je i dopunjen Plan detaljne regulacije za deo područja zapadno od Ulice Tošin bunar.

Izmenjen je i dopunjen Prostorni plan opštine Obrenovac. Usvojen je i Plan detaljne regulacije za blok ulica od Tadeuša Košćuška do Strahinjića bana na Starom gradu, kao i izmene i dopune plana za Blok 36 u ovoj opštini.

Glavni urbanista Marko Stojčić istakao je tri najvažnija plana i to one koji se odnose na kompleks „11. april“ i proširenje sportskih sadržaja, zatim na naselje Kumodraž i za izgradnju fiskulturne sale u Prvoj gimnaziji na Dorćolu.

„Nastavljamo uređenje blokovskih saobraćajnica, a to se odnosi na neuređene interne prostore. Van snage se stavlja Plan detaljne regulacije Ade Huje, a podsetiću vas da smo prošle godine doneli Plan generalne regulacije za grad Beograd kojim smo veći deo Ade Huje proglasili za park-šumu. Cilj je da ne bi nekome nekada palo na pamet da Adu Huju pretvara u urbanizovanu zonu. Istakao bih i nastavak realizacije BIO4 kampusa u Vojvode Stepe, što je strateški projekat Vlade Republike Srbije“, rekao je Stojčić.

Izmenom Odluke o komunalnom redu prvi put se ističe pojam estetike i odnosiće se na neuredne fasade i izloge. Na osnovu toga, kako podseća eKapija, komunalni ili građevinski inspektor može da uputi dopis Komisiji za planove koja će davati tačno uputstvo kako urediti objekat.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...