usvojena i izmena Uredbe o ograničenju visine cene derivata nafte

Vlada Srbije obrazovala Komisiju za kapitalne investicije

Srbija

28.12.2023 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Srbije obrazovala Komisiju za kapitalne investicije Vlada Srbije obrazovala Komisiju za kapitalne investicije
Vlada Srbije donela je u četvrtak Odluku o obrazovanju Komisije za kapitalne investicije s obzirom na to da je veliki broj i vrednost kapitanih investicija... Vlada Srbije obrazovala Komisiju za kapitalne investicije

Vlada Srbije donela je u četvrtak Odluku o obrazovanju Komisije za kapitalne investicije s obzirom na to da je veliki broj i vrednost kapitanih investicija u Srbiji u fazi planiranja, pripreme ili realizacije.

Zbog toga je, kako je navedeno u saopštenju na sajtu vlade, „od izuzetnog značaja da Komisija što pre počne sa radom na prioritizaciji i praćenju tih investicija, jer je održavanje njihovog visokog nivoa izrazito važna komponenta razvoja domaće privrede“.

U cilju sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva, članovi vlade usvojili su, kako je navedeno, izmenu Uredbe o ograničenju visine cene derivata nafte, koja će važiti do 28. januara naredne godine.

Vlada je usvojila i Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, kojom se omogućava dodela 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji. Maksimalna vrednost vaučera je povećana sa 5.000 dinara na 10.000 dinara.

Prijava građana za korišćenje vaučera u Srbiji počinje od 15. januara 2024. godine na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje.

Prijavljivanje ugostitelja koji su zainteresovani da učestvuju u sistemu dodele vaučera biće omogućeno preko sistema e-turista od 31. decembra 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...