Bespovratna sredstva za 11.000 stambenih objekata

Vlada Srbije opredelila novac za obnovu kuća oštećenih u olujama

Srbija

8.8.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vlada Srbije opredelila novac za obnovu kuća oštećenih u olujama Vlada Srbije opredelila novac za obnovu kuća oštećenih u olujama
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i opredelila novac za obnovu oštećenih porodičnih stambenih objekata usled dejstva olujnog vetra, grada... Vlada Srbije opredelila novac za obnovu kuća oštećenih u olujama

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i opredelila novac za obnovu oštećenih porodičnih stambenih objekata usled dejstva olujnog vetra, grada i kiše u julu ove godine.

U saopštenju se navodi da je Srbiju između 19. i 22. jula pogodilo više olujno-grmljavinskih nepogoda, praćenih jakim pljuskovima, olujnim udarima vetra na momente i orkanske jačine, kao i krupnim gradom veličine od dva do pet, lokalno i više od pet centimetara u prečniku.

Uredbom je obezbeđena bespovratna novčana pomoć za saniranje štete oko 11.000 porodičnih stambenih objekata u svojini građana, kako je do sada utvrđeno na osnovu izveštaja jedinica lokalne samouprave, piše Danas.

Ta uredba stupiće na snagu i pre zakonom utvrđenog roka, kako bi se građanima čiji su objekti oštećeni u što kraćem roku pružila neophodna pomoć i obezbedili osnovni uslovi za funkcionisanje života i rada na pogođenim područjima.

Članovi Vlade usvojili su i Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći za obnovu porušenih porodičnih stambenih objekata usled dejstva olujnog vetra, grada i kiše u julu i njome su opredeljena sredstva za saniranje štete na deset porušenih stambenih objekata.

To su objekti koji su svrstani u šestu kategoriju oštećenja, u skladu sa Uputstvom o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih neporoda, a prema do sada preliminarno prikupljenim podacima.

Stanje elementarne nepogode zbog nevremena koje je pogodilo zemlju proglašeno je na teritoriji 28 jedinica lokalne samouprave.

 • Jj992

  8.8.2023 #1 Author

  A ja mislila da su rekli da nema stete….

  Odgovori

 • jevtić

  8.8.2023 #2 Author

  Samo da taj novac koji su spremili pokrije štetu

  Odgovori

 • SHALIMAR

  12.8.2023 #3 Author

  Naravno,treba sve te kuce i zgrade sanirati…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...