povećanje broja zaposlenih za 50 odsto

Worldwide Clinical Trials proširio kancelariju u Srbiji

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

23.6.2023 16:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Worldwide Clinical Trials proširio kancelariju u Srbiji Worldwide Clinical Trials proširio kancelariju u Srbiji
Worldwide Clinical Trials (Worldwide), vodeća globalna organizacija za klinička istraživanja, širi svoje prisustvo u Srbiji zajedno sa povećanjem broja zaposlenih za 50 odsto u... Worldwide Clinical Trials proširio kancelariju u Srbiji

Worldwide Clinical Trials (Worldwide), vodeća globalna organizacija za klinička istraživanja, širi svoje prisustvo u Srbiji zajedno sa povećanjem broja zaposlenih za 50 odsto u odnosu na 2022. godinu.

Sada, sa skoro 500 zaposlenih, vrhunskih stručnjaka koji predstavljaju top talente Srbije, proširenje kancelarije Worldwide tima postaje globalni centar za Evropu, navodi se u saopštenju.

Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor tima za IT i preduzetništvo u Kabinetu predsednice Vlade Srbije Nenad Paunović, kao i predstavnici NALED-a, Američke privredne komore, kao i drugih organizacija i institucija sa kojima kompanija sarađuje.

U saopštenju se dalje navodi da je rast beogradskog sedišta pokretač ekspanzije poslovanja Worldwide-a širom Evrope i nastojanja kompanije da bude pouzdan partner Vlade Srbije i relevantnih institucija u inicijativama koje su usmerene na unapređenje kliničkih ispitivanja kako u Srbiji, tako i na međunarodnom nivou, kroz stvaranje veće konkurentnosti za istraživanja i inovacije.

Naučno-operativna ekspertiza Worldwide Clinical Trials, zajedno sa kontinuiranim fokusom na ključne terapijske oblasti kardiovaskularne, metaboličke, neuronauku, retke bolesti i onkologiju, okuplja međunarodno znanje i domaće stručnjake, pružajući im priliku da rade na najsavremenijim istraživanjima lekova budućnosti.

Foto: Beta

„Širom naše globalne organizacije, tim u Srbiji daleko je poznat po svojoj strasti i fokusu u poslu, kao i po marljivosti da podrže naše klijente na najbolji mogući način. Njihovo bogato terapijsko znanje i tehnička ekspertiza omogućili su da razvijemo fleksibilne planove kliničkih ispitivanja i brzo rešavamo izazove za naše klijente. Širenjem našeg globalnog poslovanja kroz ekspanziju tima i centra u Srbiji, za nas ogromnu priliku, ali i odgovornost da nastavimo da ozbiljno pristupamo stvaranju vrednosti za region centralne i istočne Evrope.”, rekao je Dr Anđeliko Karta (Angelico Carta), predsednik Worldwide Clinical Trials.

Izvršna direktorka za ljudske resurse Worldwide Clinical Trials Džoj Klark (Joy Clark) rekla je da je u Worldwide utemeljen pristup da su ljudi uvek na prvom mestu, a sve sa ciljem da se stvori radno okruženje u kojem timovi mogu da napreduju sa strašću i svrhom svakog dana.

„Uspeh našeg tima u Srbiji dokaz je ovakvog pristupa zaposlenima. Zadivljuje me rast tima u Srbiji, skoro 500 današnjih kolega koji su angažovani u svim oblastima našeg poslovanja iz beogradskog centra. Kada je osnovana kancelarija Worldwide-a u Srbiji, ona je prvenstveno bila podrška u radu na lokalnim projektima. Danas, tim iz Srbije radi na globalnim projektima, sa širokim doprinosom i uticajem na rezultat. Tim u Srbiji impresivno je transformisao lokalnu kancelariju u globalno središte za celu organizaciju“, istakla je Klark.

Kao pionir kliničkih istraživanja u regionu i suosnivač Udruženja CRO kompanija u Srbiji, Worldwide se pozicionirao kao vodeća organizacija u kliničkim istraživanjima sa dostignućima koje prevazilaze granice Srbije obuhvatajući centralnu i istočnu Evropu, Severnu i Južnu Ameriku, Bliski istok, Afriku, i azijsko-pacifički region, istaknuto je u saopštenju.

„Naš moderno dizajnirani poslovni prostor služi kao podsticaj inovaciji i saradnji osnažujući nas da efikasno ispunimo potrebe i rokove klijenata. Posebno sam ponosan na činjenicu da je naš tim u Srbiji postao četvorostruko veći samo za tri godine. Ovaj uspeh za nas je podsticaj da posvećeno nastavimo sa širenjem i privlačenjem vrhunskih talenta u Srbiji, jer predviđamo dalji rast našeg poslovanja i nakon 2024. godine. Štaviše, naša potpuna posvećenost ulaganju u edukaciju i razvoj zaposlenih, osiguraće da naši vodeći stručnjaci i naučnici u Srbiji imaju najbolje radno okruženje koje neguje njihove talente.“, kaže dr Andre Ganem, Viši potpredsednik i Izvršni direktor Worldwide Clinical Trials u Srbiji.

Worldwide Clinical Trials Srbija, osnovana je 2005. godine i u proteklih 18 godina širila je svoje poslovne prostorije u Beogradu šest puta.

  • DUSAN

    23.6.2023 #1 Author

    Odlicni rezultat i nadamo se da ce i za naredne cetiri godine da dupliraju rezultate.

    Odgovori

  • HANA

    25.6.2023 #3 Author

    Odlično.
    Istraživanja i unapređenja u ovoj oblasti su neophodna.
    Nadajmo se najboljem.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    25.6.2023 #4 Author

    Odlicno,samo neka tako nastave…

    Odgovori

  • NATI

    25.6.2023 #5 Author

    Nek je sto vise ovakih vesti

    Odgovori

  • Brana

    25.6.2023 #6 Author

    Sve pohvale

    Odgovori

  • SUNCICA

    25.6.2023 #7 Author

    Odlicno za nas, a i za investitore kad smo jeftina radna snaga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...