preduzeće prosound conference systems nudi inovativna rešenja i beleži uspešne rezultate

Za kvalitetno organizovanje događaja potrebna najmodernija oprema

AnalizaPoslovanjeSrbija

14.5.2023 17:04 Autor: Marko Miladinović 17

Za kvalitetno organizovanje događaja potrebna najmodernija oprema Za kvalitetno organizovanje događaja potrebna najmodernija oprema
Srpska event industrija bila je jako ugrožena tokom pandemije korona virusa, pogotovo na njenom vrhuncu 2020. godine, a bezbednosna ograničenja u vidu zabrane javnih... Za kvalitetno organizovanje događaja potrebna najmodernija oprema

Srpska event industrija bila je jako ugrožena tokom pandemije korona virusa, pogotovo na njenom vrhuncu 2020. godine, a bezbednosna ograničenja u vidu zabrane javnih skupova upravo ovaj sektor pogodila su najviše, uz – šire gledano – cele privredne grane turizma i ugostiteljstva.

Kompanija Prosound conference systems jedan je od lidera u oblasti pružanja kompletnih rešenja za organizaciju događaja u našoj zemlji. Kao i ostali učesnici ovog specifičnog tržišta, prebrodila je loše efekte poslednje tri godine, i to uz uzlazni trend u poslovnim rezultatima kako su se uslovi menjali nabolje, ali i zahvaljujući inovativnoj poslovnoj strategiji.

“U našem poslu morate računati na potencijalne rizike i uvek biti spremni za ‘plan B’. Naučeni smo da hladne glave pronalazimo alternativna rešenja, pa smo u skladu sa tim postupili i u ovoj situaciji. Predviđajući da će se potrebe na tržištu menjati prošli smo kroz čitav niz obuka i organizovali novi vid produkcije: live stream event”, komentariše za Biznis.rs Katarina Puletić, event manager u Prosound conference systems.

Zahvaljujući tom rešenju, kaže, preduzeće je uspelo da opstane, a svi zaposleni da ostanu na broju.

Kako je pandemija prolazila i situacija postajala povoljnija ponovo je rasla potreba za tradicionalnim vidom organizacije događaja, i počeo je da se oseća boljitak na poslovnom planu.

“Kroz 2021. i 2022. godinu uspeli smo da ostvarimo sve naše poslovne ciljeve, i taj uspeh pripisujem celom timu. Ovo je bila još jedna – najveća do sad – lekcija o važnosti prilagođavanja i nužnosti stalnih promena. U međuvremenu, tržište je postalo zahtevnije i datumski popunjenije. Sa druge strane, kompanije su uvidele mogućnost uštede kroz organizaciju live stream događaja, pre svega zbog ušteda na transportu i smeštaju učesnika, te je i taj format opstao i nakon kraja pandemije”, komentariše naša sagovornica.

Korisnici Prosounda dolaze iz različitih sfera poslovanja, a ovo preduzeće pruža usluge svakome kome je potrebna organizacija događaja, od korporativnih proslava i konferencija do modnih revija – svuda gde ima potrebe za audio-vizuelnom podrškom. Kompanija nudi i opremanje scenografije, kao i uslugu “ključ u ruke”, kada se po željama klijenata osmišljava ceo događaj od početka do kraja, kroz pisanje scenarija, razradu scenografije, scenskih nastupa, ponudu keteringa, te izgled i namenu audio-vizuelne podrške.

Prosound postoji već petnaest godina i za to vreme bio je svedok mnogih tržišnih promena, spoljnih problema poput pandemije, ali i neverovatnog tehnološkog razvoja koji se i te kako odrazio na opremu koju koristi i iznajmljuje. Event sektor je usko vezan za nove tehnologije.

“Tehnologija trenutno napreduje iz meseca u mesec, a nekada je to bilo iz godine u godinu. Prosound teži da uvek bude prvi u nabavci najnovije event opreme i tu opremu ponudi svojim klijentima. Svake godine naši timovi posećuju najbitnije vodeće svetske sajmove, upoznaju se sa novitetima koji tek treba da izađu, kontaktiraju proizvođače i pronalaze najbolje moguće ponude za kupovinu nove opreme”, objašnjava Katarina Puletić.

Prema njenim rečima, dosadašnji rezultati u 2023. ukazuju da će godina biti veoma uspešna. To bi značilo da će se nastaviti trend rasta dobiti u poslednje tri godine.

“Pred nama je period pun novih prilika. Na nama je da postavimo nove trendove u sferi event industrije i ispunimo očekivanja naših klijenata, kako bi se o njihovim događajima pričalo ne samo u našoj zemlji, već i u regionu”, zaključuje naša sagovornica.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...