Udruženo preduzeće ima 12 odsto udela na domaćem bankarskom tržištu

Završeno spajanje Raiffeisen i RBA banke u Srbiji

Srbija

3.5.2023 10:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Završeno spajanje Raiffeisen i RBA banke u Srbiji Završeno spajanje Raiffeisen i RBA banke u Srbiji
Raiffeisen banka Beograd objavila je da je uspešno završila pravno i operativno pripajanje RBA banke Novi Sad, koje je aprila prošle godine počelo akvizicijom... Završeno spajanje Raiffeisen i RBA banke u Srbiji

Raiffeisen banka Beograd objavila je da je uspešno završila pravno i operativno pripajanje RBA banke Novi Sad, koje je aprila prošle godine počelo akvizicijom 100 odsto akcija bivše Credit Agricole Srbija.

Kako je istaknuto, počev od danas dve banke poslovaće kao nova, integrisana i velika Raiffeisen banka Beograd. Predsednik Izvršnog odbora banke Zoran Petrović kazao je da je „zajedničko putovanje koje je trajalo godinu dana potvrdilo veliki sinergijski potencijal i komplementarnost poslovnih modela dve banke“.

Naveo je da će klijente sada biti na raspolaganju najbolje iz obe banke, kao i još veća mreža filijala širom Srbije.

Istaknuto je da je pripajanje RBA banke najvažniji poduhvat od početka poslovanja Raiffeisen banke u Srbiji 2001. godine. Ovako integrisana Raiffeisen banka povećala je svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 odsto.

Кreditni portfolio banke je dostigao vrednost veću od tri milijarde evra, depozitni potencijal veći od 4,5 milijardi evra, dok je baza aktivnih klijenata premašila broj od million korisnika.

Banka, kako je saopšteno, nastavlja da uslugu klijentima pruža na ukupno 139 lokacija širom zemlje, uz povećan broj bankomata koji je premašio 300 uređaja.

Zahvaljujući digitalnim servisima i bankarskim rešenjima, klijenti koji su do sada poslovali sa RBA bankom, na raspolaganju će imati višenamenske uređaje ili pametne bankomate za obavljanje različitih transakcija, 24 časa sedam dana u nedelji.

Navedeno je da dosadašnja RBA banka u integrisanu banku donosi bogato iskustvo i ekspertizu u poslovanju sa agro segmentom, u kome je bila jedan od lidera na tržištu tokom proteklih godina.

Udružena Raiffeisen banka nastaviće da razvija poslovanje u ovoj oblasti, te da dalje unapređuje ponudu za poljoprivredu – za velike agro kompanije, ali i mala poljoprivredna i porodična gazdinstva, navedeno je u saopštenju.

Tagovi
BANKE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...