Zaduženja će biti otplaćena u roku od osam godina

Srbijagas se zadužuje 40 miliona evra za dalju gasifikaciju

BankeBiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

7.12.2021 10:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbijagas se zadužuje 40 miliona evra za dalju gasifikaciju Srbijagas se zadužuje 40 miliona evra za dalju gasifikaciju
Odbor za finansije Skupštine Srbije dao je danas saglasnost na zaduživanje Srbijagasa kod banki Intesa i Raiffeisen u vrednosti do 40 miliona evra za... Srbijagas se zadužuje 40 miliona evra za dalju gasifikaciju

Odbor za finansije Skupštine Srbije dao je danas saglasnost na zaduživanje Srbijagasa kod banki Intesa i Raiffeisen u vrednosti do 40 miliona evra za gasifikaciju Zlatiborskog okruga.

Kredit je za jačanje transportnih kapaciteta gasovoda, a taj posao u Zlatiborskom okrugu je jedan od prvih projekata.

Taj okrug je jedan od retkih koji ima suficit u trgovinskoj razmeni, a gasifikacija će doprineti novim investicijama, rasterećenju elektroenergetskog sistema i daljem razvoju.

Ponude banaka Intesa i Raiffeisen su prihvaćene kao najpovoljnije, a zaduženja će biti otplaćena u roku od osam godina sa tri godine počeka, prenosi Tanjug.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je ranije najavio da bi radovi na gasovodu od Zlatibora ka Prijepolju mogli da počnu početkom marta, prenosi Tanjug.

Gasifikacija Zlatiborskog okruga je prvi u nizu projekata koji su predviđeni u okviru širenja mreže u Srbiji, a država za to daje garancije.

Planirana je izgradnja razvodnih gasovoda za Priboj, Novu Varoš, Prijepolje, Sjenicu i Rutoše.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...