očekuju pozitivan rezultat, u suprotnom protesti

Stanari Genex kule podneli više krivičnih prijava u vezi sa njenom prodajom

SrbijaVesti

1.2.2023 17:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Stanari Genex kule podneli više krivičnih prijava u vezi sa njenom prodajom Stanari Genex kule podneli više krivičnih prijava u vezi sa njenom prodajom
Stanari Genex kule, stambenog dela te zgrade koja je jedan od simbola Beograda, podneli su u sredu krivične prijave Višem javnom tužilaštvu, Agenciji za... Stanari Genex kule podneli više krivičnih prijava u vezi sa njenom prodajom

Stanari Genex kule, stambenog dela te zgrade koja je jedan od simbola Beograda, podneli su u sredu krivične prijave Višem javnom tužilaštvu, Agenciji za borbu protiv korupcije i Zaštitniku građana.

Oni sumnjaju da je vrednost poslovne polovine te višespratnice umanjena u postupku prodaje, sumnje na korupciju i zamene sudije u postupku koji se u Privrednom sudu vodi protiv kompanije „General export“ u stečaju koja duguje novac stanarima, prenosi Beta.

Predstavnik stanara te kule Božidar Stavrić rekao je novinarima ispred Privrednog suda u Beogradu da oni traže i smenu novog sudije koji je postavljen da vodi taj slučaj, kao i smenu direktora tog suda.

Dodao je da očekuje „pozitivan rezultat“ tih prijava i zahteva i najavio da će u suprotnom u subotu u 12 časova organizovati protest ispred Skupštine Srbije.

„Prošle nedelje je zatražena i asistencija Evropske unije kako bi se uključili u ovo i uspostavila vladavina prava i kako bi mi, ne samo kao stanari, već i kao poverioci, jer nama kompanija ‘General export’ u stečaju duguje 400.000 evra bez kamate“, rekao je Stavrić.

Naveo je da je državna Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prošle godine pokušala da proda zgradu za 16 miliona evra, potom za 11 miliona, a da je sadašnja cena sedam miliona evra, kao i da su se stanari obratili Vladi Srbije i zatražili da iskoristi pravo preče kupovine, jer je Geneks nepokretno kulturno dobro.

Stavrić je naveo i da postoji pet zainteresovanih za kupovinu kule Genex, ali da će se više saznati u ponedeljak, 6. februara, kada je zakazana prodaja tog objekta.

  • Anna

    1.2.2023 #1 Author

    Tužna sudbina jednog od simbola Beograda. Teško da će stanari uspeti bilo šta da reše. Jer država neće ići protiv sebe.

    Odgovori

  • Iva

    1.2.2023 #2 Author

    Sve je kao na pijaci

    Odgovori

  • TATJANA

    2.2.2023 #3 Author

    Ko bi znao kakve su igre u ovoj priči, videcemo do kraja šta će se desavati

    Odgovori

  • FRUIT04

    12.2.2023 #4 Author

    I treba. Bolje da su je u studentski dom pretvorili. Od ovih cena stanova studenti ce odustati od studiranja.

    Odgovori

  • BOLEK

    21.3.2023 #5 Author

    Oni mogu samo da podnesu prijave i nista nece dobiti od toga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...