Biznis.rs
STATISTIČKI PODACI IZNENADILI NEMAČKE EKONOMISTE Neočekivan pad broja nezaposlenih u oktobru STATISTIČKI PODACI IZNENADILI NEMAČKE EKONOMISTE Neočekivan pad broja nezaposlenih u oktobru

STATISTIČKI PODACI IZNENADILI NEMAČKE EKONOMISTE Neočekivan pad broja nezaposlenih u oktobru

EUVesti 29.10.20. 14:21 Ljiljana Begović 0

Nezaposlenost u Nemačkoj neočekivano je opala u oktobru pokazuju najnoviji statistički podaci. Stopa nezaposlenosti pala je na 6,2 odsto u oktobru sa 6,3 procenta... STATISTIČKI PODACI IZNENADILI NEMAČKE EKONOMISTE Neočekivan pad broja nezaposlenih u oktobru

Nezaposlenost u Nemačkoj neočekivano je opala u oktobru pokazuju najnoviji statistički podaci.

Stopa nezaposlenosti pala je na 6,2 odsto u oktobru sa 6,3 procenta u septembru, prema podacima Federalne agencije za rad. Ekonomisti su predviđali da će stopa ostati nepromenjena.

U Nemačkoj je bez posla oko 2,76 miliona ljudi, 87.000 manje nego prethodnog meseca. Broj nezaposlenih bio je najmanji od aprila, ali i dalje je za 556.000 veći nego u oktobru 2019. godine.

Porast nezaposlenosti u Nemačkoj i u drugim delovima Evrope tokom pandemije bio je umeren prema međunarodnim standardima, jer poslodavci intenzivno koriste programe podrške platama, koji im omogućavaju da zadrže zaposlene na platnom spisku dok čekaju bolja vremena.

Foto: Pixabay.com


U Nemačkoj, Agencija za rad isplaćuje najmanje 60 odsto zarade zaposlenima koji rade manji broj radnih sati ili uopšte ne rade.

Agencija za rad je saopštila da je u avgustu, poslednjem mesecu za koji su dostupni pouzdani podaci, broj ljudi koji primaju takve isplate naglo opao na 2,58 miliona sa 3,32 miliona u julu, prenosi Tanjug.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *