prednost "supervelikog tržišta"

Strani investitori imaju poverenje u kinesko tržište

SvetVesti

17.2.2022 14:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Strani investitori imaju poverenje u kinesko tržište Strani investitori imaju poverenje u kinesko tržište
Vrednost stranih investicija u Kini je u januaru ove godine, isključujući bankarstvo, hartije od vrednosti i osiguranje, prema podacima Ministarstva trgovine, dostigla 102,28 milijardi juana,... Strani investitori imaju poverenje u kinesko tržište

Vrednost stranih investicija u Kini je u januaru ove godine, isključujući bankarstvo, hartije od vrednosti i osiguranje, prema podacima Ministarstva trgovine, dostigla 102,28 milijardi juana, što je povećanje od 11,6 odsto međugodišnje, objavila je Kineska medijska grupa (CMG). To je, ekvivalentno 15,84 milijarde američkih dolara.

„Ovi blistavi podaci su ključna poruka spoljnom svetu: strani investitori i dalje imaju poverenja u kinesko tržište, dok je atraktivnost Kine kao mesta za ulaganje i dalje jaka“, istakla je CMG, prenosi Beta.

Navodi se da je u pozadini još uvek teške epidemije i sporih globalnih direktnih stranih investicija, Kina privukla strane kompanije da povećaju ulaganja, što nije samo rezultat efikasne prevencije i kontrole epidemije, već i prednost supervelikog tržišta.

Za preduzeća koja se finansiraju iz inostranstva, prva i glavna briga je kontinuirano oslobađanje potencijala rasta velikog kineskog tržišta. Jedna za drugom, sprovedene su mere za proširenje otvaranja i optimizaciju poslovnog okruženja, omogućavajući multinacionalnim kompanijama da sa većim poverenjem ulažu u Kinu.

S obzirom da je Regionalno sveobuhvatno ekonomsko partnerstvo (RCEP) stupilo na snagu 1. januara ove godine, kao što je planirano, buduća ekonomska saradnja u regionu sigurno će dovesti do više mogućnosti za ulaganja u Kini.

Kina će nastaviti da oslobađa veći potencijal rasta, nastaviti da širi otvaranje, stvara tržišno orijentisano, legalizovano i internacionalizovano poslovno okruženje i deli više dividendi od visokokvalitetnog ekonomskog razvoja sa svetom, navela je CMG.

 • Milovan94

  17.2.2022 #1 Author

  Pa naravno da imaju poverenja.

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  17.2.2022 #2 Author

  svi imaju poverenje jer je tržište ogromno. kada je potražnja velika svaka roba nađe kupca

  Odgovori

 • GOCA BG

  17.2.2022 #4 Author

  Zasto ne bi imali,kad im je trziste jako i stabilno i sama drzava…

  Odgovori

  • TINA

   21.2.2022 #5 Author

   Kinezi su vrlo radan I disciplinovan narod. Kina je stabilna zemlja I treba saradjivati sa njima

   Odgovori

 • IRINA

  18.2.2022 #6 Author

  Tržište je ogromno vredi i ulagati i investirati

  Odgovori

 • Dragana

  18.2.2022 #7 Author

  Kinezi su uvek inventivni

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...