Kompanija dobila 20 milijardi dolara na tržišnoj kapitalizaciji

Akcije IBM najskuplje u poslednjih 10 godina

Svet

26.1.2024 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcije IBM najskuplje u poslednjih 10 godina Akcije IBM najskuplje u poslednjih 10 godina
Vrednost akcija IBM-a skočila je u četvrtak za skoro 13 odsto na najviši nivo u više od 10 godina nakon što je kompanija prijavila... Akcije IBM najskuplje u poslednjih 10 godina

Vrednost akcija IBM-a skočila je u četvrtak za skoro 13 odsto na najviši nivo u više od 10 godina nakon što je kompanija prijavila da očekuje bolje prihode nego što je ranije procenjeno, podržane snažnom potražnjom za svojim uslugama veštačke inteligencije (AI), objavio je Seebiz.

Porudžbine u oblasti generativnog AI poslovanja, koje uključuje usluge rezervacije i prodaje kao što su one koje pokreće Watsonx AI platforma, udvostručile su se u četvrtom kvartalu i očekuje se da će pomoći da se prihod poveća za četiri do šest odsto u 2024. godini, saopštio je IBM.

Konsultantske firme i softverske kompanije, uključujući nemački SAP SE (SAPG.DE) su te koje rezervišu značajan deo IBM-ovih kapaciteta kada je reč o veštačkoj inteligenciji, rekao je za Reuters glavni finansijski direktor IBM-a Džejms Kavano (James Kavanaugh).

Akcije IBM-a porasle su na 196,89 dolara, najviše od juna 2013. godine, dodajući oko 20 milijardi dolara tržišnoj kapitalizaciji kompanije. Akcije su sada porasle za skoro 11 odsto i na putu su za najveći dnevni porast u procentima od marta 2020.

Najmanje osam analitičara sa Volstrita, uključujući Bank of America, JPMorgan, Jefferies i Evercore, podigli su svoje ciljne cene akcija IBM-a nakon objave.

Prosečna ciljna cena 20 analitičara koji pokrivaju IBM je 144,50 dolara, što je nepromenjeno u odnosu na pre mesec dana, a njihova prosečna preporuka je da se ne prodaje (hold), prema podacima LSEG-a.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...