Deo dobiti ugrozili troškovi

Audi zabeležio veću prodaju i manju zaradu

AutomobiliLifestyleSvet

28.10.2023 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Audi zabeležio veću prodaju i manju zaradu Audi zabeležio veću prodaju i manju zaradu
Audi je u prvih devet meseci ove godine snažno povećao prodaju i promet, ali je zaradio 26 odsto manje nego u istom periodu prošle... Audi zabeležio veću prodaju i manju zaradu

Audi je u prvih devet meseci ove godine snažno povećao prodaju i promet, ali je zaradio 26 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Deo dobiti pojeli su veći troškovi, a deo je otišao u investicije, rekao je u petak finansijski direktor koncerna Jurgen Ritersberg (Jurgen Rittersberger) i uglavnom potvrdio godišnju prognozu, prenosi Mina, pozivajući se SEEbiz.

Podružnica Volkswagen grupe, Audi je prodao 16 odsto više vozila, 1,4 miliona, smanjivši zaostatak za konkurentima BMW-om i Mercedesom.

Promet je porastao 13 odsto na 50,4 milijarde evra, ali je operativna dobit pala 26 odsto, odnosno 4,6 milijardi evra. Dobit nakon oporezivanja pala je s 5,8 na 4,5 milijardi evra.

Marka Audi ostvarila je profitnu maržu od samo 7,3 odsto prometa. Zajedno s markama Bentley, Lamborghini i Ducati, Audi je imao 9,1 odsto i time dostigao donju granicu planiranog.

Ritersberger predviđa „snažan četvrti kvartal“ na osnovu prodajnih brojki. Audijev godišnji cilj je da poveća prodaju s 1,8 na 1,9 miliona automobila, promet sa 69 na 72 milijarde evra i profitnu maržu iznad devet odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...