planovi auto-kompanije za svetsko tržište

Kia očekuje prodaju milion e-vozila godišnje do 2026. godine

AutomobiliLifestyleSvet

14.10.2023 15:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kia očekuje prodaju milion e-vozila godišnje do 2026. godine Kia očekuje prodaju milion e-vozila godišnje do 2026. godine
Auto-kompanija Kia je predstavila svoju novu strategiju prodaje električnih vozila (EV), čiji je cilj da uz određene pogodonosti privuče veći broj kupaca. Električna vozila... Kia očekuje prodaju milion e-vozila godišnje do 2026. godine

Auto-kompanija Kia je predstavila svoju novu strategiju prodaje električnih vozila (EV), čiji je cilj da uz određene pogodonosti privuče veći broj kupaca.

Električna vozila još uvek nisu mejnstrim zbog svoje relativno visoke cene i neadekvatne infrastrukture za punjenje kod nas i u inostranstvu. Međutim, južnokorejski proizvođač automobila je ponovio svoju snažnu spremnost da razbije ovu percepciju, i da napravi EV sa pre svega razumnim cenama, navodi se u saopštenju, prenosi Korea Times.

„Kia ima za cilj da postigne kompletnu liniju proizvodnje električnih vozila, a naša EV srednje veličine koštaće u rasponu od 35.000 dolara (46,8 miliona vona) do 50.000 dolara, što verujemo da je konkurentan nivo za proširenje prodaje električnih vozila za većinu ljudi, ” rekao je predsednik i izvršni direktor Kia Song Ho Sung.

On je dodao da Kijina transformacija ka elektrifikaciji nije izbor, već neophodnost, i izrazio nadu da će kupcima ponuditi održiva rešenja za mobilnost.

Proizvođač automobila je takođe predstavio svoju viziju proširenja globalnih centara za proizvodnju električnih vozila na osam regiona do 2025. godine.

Što se tiče rešenja zbog nedostatka stanica za punjenje, kompanija se takođe obavezala da će se udružiti sa drugim proizvođačima automobila kako bi uspostavila više stanica u zemlji, ali i u inostranstvu. Na primer, koalicija od šest proizvođača automobila, uključujući Hyundai, Kia i BMW, trebalo bi da postavi 30.000 stanica za punjenje električnih vozila u Severnoj Americi do 2030. godine.

Kia je izrazila uverenje da će ostvariti svoj ambiciozni plan prodaje više od milion električnih vozila godišnje na globalnom tržištu do 2026. godine. Takođe se očekuje da će ta cifra porasti na više od 1,6 miliona do 2030. godine, prema procenama ovog proizvođača.

  • Kata

    14.10.2023 #1 Author

    Bravo

    Odgovori

  • HANA

    15.10.2023 #2 Author

    Lepo je verovati i biti optimističan…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    15.10.2023 #3 Author

    Verujem da ce ostvariti zacrtani cilj u prodaji…

    Odgovori

  • ŽIZI

    15.10.2023 #4 Author

    Realna očekivanja

    Odgovori

  • ZVONČICA

    15.10.2023 #5 Author

    Svaka cast i na predvidjanjima,a i kvalitetu

    Odgovori

  • SUNCICA

    15.10.2023 #6 Author

    Kia ,tj Koreja pravi revoluciju u automobillizmu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...