rast cene na godišnjem nivou

Auto-osiguranje u Velikoj Britaniji poskupelo za 100 funti

OsiguranjeSvetU fokusu

25.1.2023 15:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Auto-osiguranje u Velikoj Britaniji poskupelo za 100 funti Auto-osiguranje u Velikoj Britaniji poskupelo za 100 funti
Prosečna polisa osiguranja automobila u Velikoj Britaniji porasla je za 100 funti prošle godine, što je najveći rast u poslednjih šest godina, jer su... Auto-osiguranje u Velikoj Britaniji poskupelo za 100 funti

Prosečna polisa osiguranja automobila u Velikoj Britaniji porasla je za 100 funti prošle godine, što je najveći rast u poslednjih šest godina, jer su osiguravači podigli svoje cene kako bi ispratili rast inflacije.

Britanski vozači su u proseku plaćali 629 funti krajem decembra, što je povećanje od 19 odsto za 12 meseci, prema indeksu veb sajta za poređenje cena Confused.com i brokera osiguranja Willis Towers Watson. Najveći procenat povećanja bio je u centralnoj Škotskoj i unutrašnjosti Londona, pri čemu su vozači u srcu prestonice plaćali 1.008 funti za polisu, prenosi Financial Times.

Tim Rurk (Tim Rourke) iz Willisa rekao je da su „stalno visoka inflacija“ i novi propisi o cenama ključni faktori povećanja i dodao je da će se „pritisak na povećanje“ na premije zbog rastućih troškova potraživanja „nastaviti i do 2023. godine“.

Moto-osiguranje Direct Line je ovog meseca ukinulo svoju dividendu pošto su troškovi plaćanja šteta porasli. Saga je u utorak snizila svoje smernice za osiguranje.

Aviva je u sredu objavila ažuriranje u kojem se navodi da su njene opšte smernice o dobiti od osiguranja ostale neporemnjene.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...