ulaganje u odbranu i obnovu, preseljenje više od 100.000 ljudi

Banka Izraela očekuje da će rat sa Hamasom koštati oko 49 milijardi evra

SvetU fokusu

15.1.2024 09:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Banka Izraela očekuje da će rat sa Hamasom koštati oko 49 milijardi evra Banka Izraela očekuje da će rat sa Hamasom koštati oko 49 milijardi evra
Troškovi rata protiv Hamasa u periodu od prošle do naredne godine iznosiće oko 49 milijardi evra, saopšteno je iz Banke Izraela. U analizi koja... Banka Izraela očekuje da će rat sa Hamasom koštati oko 49 milijardi evra

Troškovi rata protiv Hamasa u periodu od prošle do naredne godine iznosiće oko 49 milijardi evra, saopšteno je iz Banke Izraela.

U analizi koja se bavi uticajem rata u Pojasu Gaze na ekonomiju Izraela, navedeno je da je država Izrael uložila oko 4,5 milijardi evra državnih sredstava u različite aspekte ratnih napora, uključujući troškove odbrane i finansiranje više od 100.000 evakuisanih i raseljenih sa severa i juga zemlje, piše The Times of Israel, a prenosi Mina.

Oko 22,8 miliona evra opredjeljeno je za mentalno i fizičko zdravlje žrtava terora tokom i posle napada Hamasa 7. oktobra, u kojem je ubijeno oko 1,2 hiljade ljudi, a 240 zarobljeno, navode izraelski izvori.

Troškovi popravke i obnove uništenih zajednica duž granice sa Pojasom Gaze dostići će oko 98 miliona evra. Kako je navedeno, šteta na severu Izraela nastala kao rezultat prekograničnih napada iz Libana dostići će oko 60 miliona evra.

Tagovi
SVET U FOKUSU

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...