jačanje proizvodnje mini modela

BMW planira ulaganje od 500 miliona funti u fabriku u Oksfordu

AutomobiliBiznisSvet

9.3.2023 13:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BMW planira ulaganje od 500 miliona funti u fabriku u Oksfordu BMW planira ulaganje od 500 miliona funti u fabriku u Oksfordu
Auto-kompanija BMW planira da uloži oko 500 miliona funti (800,6 miliona dolara) u svoju fabriku u Oksfordu u Velikoj Britaniji, gde proizvodi svoje Mini... BMW planira ulaganje od 500 miliona funti u fabriku u Oksfordu

Auto-kompanija BMW planira da uloži oko 500 miliona funti (800,6 miliona dolara) u svoju fabriku u Oksfordu u Velikoj Britaniji, gde proizvodi svoje Mini modele, objavio je Sky News, pozivajući se na anonimne izvore.

Investicija će uključivati grant od 75 miliona funti iz Fonda britanske vlade za automobilsku transformaciju i obezbediće buduću proizvodnju u fabrici, preneo je Bloomberg, pozivajući se na Sky News.

BMW je odbio da komentariše ove navode, ali je saopštio da će fabrika u Oksfordu proizvoditi većinu Mini modela sledeće generacije.

Svaka nova investicija označila bi retku svetlu tačku za proizvodnju automobila u Velikoj Britaniji, gde je ona pala na najniži nivo u proteklih 66 godina. Mini je krajem prošle godine najavio da premešta proizvodnju električnih Mini vozila u Kinu kao deo svog partnerstva sa Great Vall Motor Co.

„Sa svojim visokim stepenom fleksibilnosti, konkurentnosti i stručnosti, fabrika u Oksfordu igra važnu ulogu u proizvodnoj mreži BMW grupe“, naveo je portparol BMW-a u mejlu.

„Za sledeću Mini generaciju, Oksford će proizvoditi većinu Mini modela, Mini Cooper modele sa troja i petoro vrata, kao i Mini kabriolet – jedno od naših najvažnijih vozila i svetski bestseler. Svi budući planovi proizvodnje biće blagovremeno objavljeni”, ističe se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...