Pandemija uticala na poslovanje

BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara

Svet

27.3.2024 10:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara
Razvojna banka grupe ekonomija u razvoju, BRICS, namerava u ovoj godini da dodeli zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, saopštio je... BRICS-ova banka najavila zajmove od pet milijardi dolara

Razvojna banka grupe ekonomija u razvoju, BRICS, namerava u ovoj godini da dodeli zajmove u ukupnom iznosu od približno pet milijardi dolara, saopštio je njen potpredsednik, Žu Ćangvu.

„Pandemija je u određenoj meri uticala na naše poslovanje, ali sada se vraća u normalu“, rekao je Žu za Reuters na marginama godišnje konferencije u Boaou, prenosi Mina.

On nije precizirao s kakvim se teškoćama banka suočavala u vreme pandemije, rekavši tek da je u Kinu i Indiju usmereno nešto više ulaganja nego u ostale članice BRICS-a.

U 2020. godini banka je prema podacima na zvaničnoj internet stranici izdvojila 20 milijardi dolara za mere podrške privreda članica u vreme pandemije.

Grupu BRICS oformile su 2013. godine Kina, Rusija, Indija, Južnoafrička Republika i Brazil, a ove godine pristupili su im i Iran, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Etiopija i Egipat.

BRICS-ova Nova razvojna banka osnovana je 2015. godine. Sedište joj je u Šangaju, a zadatak finansiranje infrastrukturnih i razvojnih projekata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...