Saopštenje danske pivarske kompanije

Carlsberg: Rusija nam je „ukrala posao“

Firme u fokusuSvetU fokusu

31.10.2023 13:59 Autor: Vladimir Jokanović 3

Carlsberg: Rusija nam je „ukrala posao“ Carlsberg: Rusija nam je „ukrala posao“
Kompanija Carlsberg prekinula je sve veze sa svojim ruskim poslovanjem i odbija da uđe u pregovore sa ruskom vladom koji bi učinili da zaplena... Carlsberg: Rusija nam je „ukrala posao“

Kompanija Carlsberg prekinula je sve veze sa svojim ruskim poslovanjem i odbija da uđe u pregovore sa ruskom vladom koji bi učinili da zaplena njene imovine izgleda legitimno, saopštila je u utorak pivarska kompanija.

Danska grupacija pokušavala je od prošle godine da proda svoju podružnicu Baltika u Rusiji, prateći mnoge druge zapadne kompanije koje su napustile Rusiju posle početka rata u Ukrajini. Nakon što je u junu objavila da je pronašla kupca za svoje poslovanje u Rusiji, usledila je zaplena udela Carlsberga u ruskoj pivari.

„Ne postoji način da se zaobiđe činjenica da su ukrali naš posao u Rusiji i nećemo im pomoći da to izgleda legitimno“, rekao je generalni direktor kompanije Carlsberg Jakob Arup-Andersen (Jacob Aarup-Andersen), prenosi Reuters.

Carsberg je imao osam pivara i oko 8.400 zaposlenih u Rusiji, a prošle godine zaradio je 1,41 milijardu dolara od pivare Baltik. Arup-Andersen rekao je da zbog ograničenih interakcija sa menadžmentom Baltike i ruskih vlastima od jula, Carlsberg nije uspeo da pronađe bilo kakvo rešenje za situaciju.

Direktor danske pivarske kompanije naveo je da neće ulaziti u transakcije sa ruskom vladom i da opravda ilegalno oduzimanje poslovanja. Ranije ovog meseca, Carlsberg je uzvratio raskidom ugovora o licenci za svoje brendove u Rusiji. Po isteku grejs perioda, Baltika više neće imati dozvolu da proizvodi Carlsberg.

  • DASHA

    31.10.2023 #1 Author

    I opet su Rusi nekom nesto krivi

    Odgovori

  • Dule

    31.10.2023 #3 Author

    Kad svet oduzme sredstva Rusije u stranim zemljama onda je OK a kad ista ta Rusija oduzme nesto tim istom svetu onda nije OK?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...