Uprkos velikoj promociji tokom olimpijskih igara

Cene luksuznih polovnih satova blago rastu, ali Omega beleži pad

LifestyleLuksuzSvet

13.9.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Cene luksuznih polovnih satova blago rastu, ali Omega beleži pad Cene luksuznih polovnih satova blago rastu, ali Omega beleži pad
Cene polovnih ručnih satova koje proizvodi švajcarski brend Omega pretrpele su pad u poslednjih mesec dana uprkos visokom marketinškom izlaganju koje je dobio kao... Cene luksuznih polovnih satova blago rastu, ali Omega beleži pad

Cene polovnih ručnih satova koje proizvodi švajcarski brend Omega pretrpele su pad u poslednjih mesec dana uprkos visokom marketinškom izlaganju koje je dobio kao zvanični sponzor za merenje vremena na Olimpijskim igrama u Parizu.

Podaci prikupljeni za Bloomberg Subdial Watch indeks pokazuju da su tržišne cene za korpu modela koje proizvodi Omega, kao deo kompanije Swatch Group AG, pale za skoro 1,0 odsto u poslednjih 30 dana.

Indeksi koji prate cene polovnih modela brendova uključujući Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet, Cartier i Tudor porasli su tokom istog perioda. Cene polovnih Breitling satova su uglavnom ostale nepromenjene, pokazuju podaci.

Pad cena Omege desio se uprkos publicitetu koji je 176 godina star brend satova, poznat po svojim modelima Speedmaster, Seamaster i Constellation, dobio kao zvanični merilac vremena Olimpijskih igara u Parizu.

Omegin logo je bio istaknut na mestima sportskih događaja i na televiziji tokom međunarodnog atletskog takmičenja, možda najznačajnije u foto-finišu finala muškog sprinta na 100 metara, kada je pobedio Noa Lajls (Noah Lyles) iz SAD koji je osvojio zlato noseći Omega Speedmaster Apollo 8 Dark Side of the Moon karbonski sat tokom trke.

Ostali Omega ambasadori koji su promovisali brend u Parizu uključivali su švedskog šampiona u skoku s motkom Armanda Duplantisa koji je osvojio zlato i postavio svetski rekord dok je nosio sat Omega Aqua Terra. I glumac Danijel Krejg (Daniel Craig) takođe je primećen kako nosi novi, još zvanično neobjavljen, model Omega Seamaster dok je bio u francuskoj prestonici.

Sve u svemu, cene svih polovnih satova su blago porasle prošlog meseca, dodavši oko jedan procenat nove vrednosti prema Bloomberg Subdial Watch indeksu, koji prati cene za 50 najtrgovanijih modela satova prema vrednosti transakcije. Mali dobici prate nekoliko meseci uglavnom stagnirajućih cena nakon više od godinu dana strmog pada, a Omega je trenutno u zaostatku prema proseku cele korpe indeksa.

  • SHALIMAR

    13.9.2024 #1 Author

    Naisao im los period,ipaj je to Omega,imaju svoje kupce na celoj planeti…

    Odgovori

  • REA

    15.9.2024 #2 Author

    Kad vidim ko sve kod nas nosi Rolex,fejk uglavnom,ne zelim nista vise od svog smartica

    Odgovori

  • Grocka

    15.9.2024 #3 Author

    Trenutna kriza

    Odgovori

  • ELLA

    16.9.2024 #4 Author

    Dobar sat ivek vredi, kolekcionari odredjuju cenu

    Odgovori

  • Emilija

    17.9.2024 #5 Author

    Trenutna kriza

    Odgovori

  • STEPA

    18.9.2024 #6 Author

    Samo trenutno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.