nema finansijskih detalja investicije

Cisco otvara novi centar za dizajn čipova u Barseloni

Firme u fokusuSvetU fokusu

11.11.2022 13:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Cisco otvara novi centar za dizajn čipova u Barseloni Cisco otvara novi centar za dizajn čipova u Barseloni
Američki tehnološki gigant Cisco Sistems otvoriće novi centar za dizajn poluprovodničkih čipova u Barseloni na severoistoku Španije, saopštila je kancelarija premijera Pedra Sančeza (Pedro... Cisco otvara novi centar za dizajn čipova u Barseloni

Američki tehnološki gigant Cisco Sistems otvoriće novi centar za dizajn poluprovodničkih čipova u Barseloni na severoistoku Španije, saopštila je kancelarija premijera Pedra Sančeza (Pedro Sanchez).

Rečeno je da je projekat deo takozvanog Perte plana vladinih subvencija za istraživanje i razvoj poluprovodnika koristeći fondove Evropske unije za pomoć pandemiji, koji dodeljuje do 12 milijardi evra (17 milijardi dolara), iako nije dao nikakve finansijske detalje na investiciju, piše Reuters.

„Španija postaje ključni igrač u postizanju cilja EU da do 2030. dostigne 20 odsto globalnog tržišta čipova“, rekao je Sančez nakon sastanka sa Čakom Robinsom (Chuck Robbins), izvršnim direktorom kompanije za mrežnu opremu i poslovni softver.

Evropa nastoji da ojača sopstvenu industriju čipova i smanji svoju zavisnost od snabdevanja iz SAD-a i Azije, izazvano globalnom nestašicom poluprovodnika i uskim grlima u lancu snabdevanja.

Ovo saopštenje dolazi dan nakon što je Volkswagenova španska jedinica Seat saopštila da će nastaviti sa projektom od 10 milijardi evra za proizvodnju električnih vozila i baterija u Španiji.

  • TATJANA

    11.11.2022 #1 Author

    Treba se oslanjati na sopstvene snage, a ne da zavise od SAD

    Odgovori

  • kaćica

    12.11.2022 #2 Author

    Pametno bas bice radnih mesta

    Odgovori

  • VERA

    12.11.2022 #3 Author

    Zar Srbija nije najpovoljnija za strane investitore.

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.11.2022 #4 Author

    Svaka umanjena zavisnost od Amerike znaci za Evropu…

    Odgovori

  • Tina

    14.11.2022 #5 Author

    To je dobra investicija. Obezbedice snabdevanje cipova za celu Evropu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...