saradnja dve zemlje podignuta na "nivo strateškog partnerstva"

Erdogan u UAE potpisao ugovore vredne 50 milijardi dolara

Svet

20.7.2023 11:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Erdogan u UAE potpisao ugovore vredne 50 milijardi dolara Erdogan u UAE potpisao ugovore vredne 50 milijardi dolara
Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Turska zaključili su nekoliko poslova, čija se vrednost procenjuje na 50,7 milijardi dolara, tokom posete turskog predsednika Erdogana (Recep... Erdogan u UAE potpisao ugovore vredne 50 milijardi dolara

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Turska zaključili su nekoliko poslova, čija se vrednost procenjuje na 50,7 milijardi dolara, tokom posete turskog predsednika Erdogana (Recep Tayyip Erdogan) Abu Dabiju.

Erdogan i predsednik UAE Mohamed bin Zajed (Bin Zayed) prisustvovali su ceremoniji potpisivanja sporazuma koji su uključivali sporazum o ekstradiciji, razvoj energetike i prirodnih resursa, svemirsku i odbrambenu saradnju, prenosi Mina.

Kao deo paketa, državni fond Abu Dhabi saopštio je da je potpisao memorandum o razumevanju za finansiranje do 8,5 milijardi dolara obveznica za pomoć Turskoj zbog zemljotresa. Memorandumom o razumevanju sa Export Credit Bank of Turkiye će ovaj fond takođe finansirati do tri milijarde dolara kreditnih sredstava za podršku turskom izvozu.

„Zajedničkim sporazumom koji ćemo potpisati podići ćemo naše odnose na nivo strateškog partnerstva“, rekao je Erdogan.

On je dodao da žele da ojačaju pravnu infrastrukturu u oblastima kao što su promocija investicija, sigurnost, obnovljiva energija i transport.

Abu Dabi je bio Erdoganova poslednja stanica na turneji po Zalivu, koja se fokusirala na oživljavanje turske ekonomije u borbi sa oslabljenom lirom, velikim deficitima i hroničnom inflacijom. Putovanje je uključivalo i Saudijsku Arabiju i Katar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...