investicije u ovaj program 3,3 biliona dolara

Turske kompanije dobile poziv od Saudijske Arabije za učešće u Viziji 2030

Firme u fokusuSvetU fokusu

18.7.2023 11:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turske kompanije dobile poziv od Saudijske Arabije za učešće u Viziji 2030 Turske kompanije dobile poziv od Saudijske Arabije za učešće u Viziji 2030
Saudijska Arabija je pozvala turske kompanije da učestvuju u inicijativi zemlje Vizija 2030. „Pridajemo veliku važnost privatnom sektoru i Saudijske Arabije i Turske, i... Turske kompanije dobile poziv od Saudijske Arabije za učešće u Viziji 2030

Saudijska Arabija je pozvala turske kompanije da učestvuju u inicijativi zemlje Vizija 2030. „Pridajemo veliku važnost privatnom sektoru i Saudijske Arabije i Turske, i želimo da diverzifikujemo investicije“, rekao je ministar Kalid Bin Abdulaziz Al-Falih (Khalid Bin Abdulaziz Al-Falih).

Govoreći na poslovnom forumu Turska-Saudijska Arabija organizovanom u okviru posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana (Recep Tayyip Erdogan) toj zemlji, Al-Falih je rekao da su odnosi između Turske i Saudijske Arabije u poslednje vreme poboljšani.

Jednodnevni forum, koji je ugostio turske i saudijske ministre, organizovao je Turski odbor za ekonomske odnose sa inostranstvom (DEIK) u saudijskom lučkom gradu Džedi, prenosi Anadolu Agency.

Napominjući da Saudijska Arabija planira da uloži 3,3 biliona dolara u program Vizija 2030, on je rekao da se u tom slučaju otvaraju velike mogućnosti za turske kompanije.

Program Vizija 2030 ima za cilj smanjenje zavisnosti saudijske privrede od nafte i diverzifikaciju privrede sa desetinama projekata planiranih za sektor javnih usluga.

„Gde god da odem, vidim snažno prisustvo kompanija iz obe zemlje, investicije i tehnologije turskog privatnog sektora su veoma značajne, kako u Africi tako i na Bliskom istoku. Ne mogu da zamislim koliku ćemo moć pokazati kada se udruže snage privatnog sektora dve zemlje“, dodao je Al-Falih.

On je pozvao dva privatna sektora na saradnju u mnogim oblastima, uključujući nekretnine, turizam, stanovanje, industriju, poljoprivredu, hranu i rudarstvo.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...