Svega 50 filmova u istoriji zaradilo milijardu dolara

Film „Barbie“ zaradio 1,03 milijarde dolara

KulturaLifestyleSvet

7.8.2023 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Film „Barbie“ zaradio 1,03 milijarde dolara Film „Barbie“ zaradio 1,03 milijarde dolara
Nepune tri sedmice od početka prikazivanja, blokbaster scenaristkinje i rediteljke Grete Gervig (Greta Gerwig) „Barbie“ zaradio je na svetskom tržištu 1,03 milijarde dolara, saopštila... Film „Barbie“ zaradio 1,03 milijarde dolara

Nepune tri sedmice od početka prikazivanja, blokbaster scenaristkinje i rediteljke Grete Gervig (Greta Gerwig) „Barbie“ zaradio je na svetskom tržištu 1,03 milijarde dolara, saopštila je producentska kuća Warner Bros.

Na taj način Gervig je ušla u anale kao prva rediteljka filma koji je zaradio milijardu dolara, piše Danas pozivajući se na CNN.

„U ovoj igri sam već 30 godina i fenomen ‘Barbie’ je podjednako bez presedana koliko i nepredvidiv“, rekao je medijski analitičar u medijskoj kući Comscore Pol Dergarabedijan (Paul Dergarabedian).

On je naveo da je samo oko 50 filmova u istoriji dostiglo granicu od milijardu dolara i dodao da je marketinška kampanja filma bila prvi nagoveštaj da će „Barbi“ biti uspešna na blagajnama.

„Marketinška kampanja za ‘Barbie’ pokrenula je lanac događaja koji su doveli do toga da je reč ‘Barbenhaimer’ dodata popularnom leksikonu, zahvaljujući zajedničkom datumu izlaska ta dva filma. Tada smo svi znali da se sprema nešto veoma posebno i da će biti mnogo veći rezultat od očekivanog, ne samo za prvi vikend, već i za njegovo globalno prikazivanje”, rekao je Dergarabedijan.

Svetski uspeh filma „Barbie“ podstaknut je odličnom prodajom na blagajnama na nekim od najvećih svetskih filmskih tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Meksiko i Australiju. Film je bio na prvom mestu na tim tržištima svakog vikenda otkako je počeo da se prikazuje.

Velikom uspehu doprinela je i činjenica da je film veoma dobro prošao u Kini, drugom najvećem tržištu na svetu, uprkos tome što ono postaje sve izolovanije u poslednjih nekoliko godina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...