Čuvena američka banka osnovala Globalni institut

Goldman Sachs pokreće uslugu geopolitičkog savetovanja

BankeSvet

27.10.2023 11:51 Autor: Vladimir Jokanović 1

Goldman Sachs pokreće uslugu geopolitičkog savetovanja Goldman Sachs pokreće uslugu geopolitičkog savetovanja
Banka Goldman Sachs pokrenula je institut koji će svojim klijentima ponuditi uvid u geopolitiku i tehnologiju. Globalni institut u početku će biti fokusiran na... Goldman Sachs pokreće uslugu geopolitičkog savetovanja

Banka Goldman Sachs pokrenula je institut koji će svojim klijentima ponuditi uvid u geopolitiku i tehnologiju. Globalni institut u početku će biti fokusiran na geopolitičke tenzije i poremećaje zbog uvođenja veštačke inteligencije.

Institut će voditi Džared Koen (Jared Cohen) i Džordž Li (George Lee), partneri u vođenju Kancelarije za primenjene inovacije, koju je Goldman Sachs osnovao prošle godine kako bi uočio komercijalne mogućnosti u vezi sa promenama u tehnologiji i geopolitici, prenosi Financial Times.

„Nije nam cilj da stvorimo još jedan tink-tank. Ovde je cilj da se stvori mašina koja koristi stručnost firme, povezuje je sa spoljnom ekspertizom i kombinuje te stvari u korisne, delotvorne i komercijalne uvide za naše klijente“, rekao je Koen.


Ruski napad na Ukrajinu prošle godine i tekući sukob na Bliskom istoku stavili su u središte pažnje geopolitiku, jer predstavlja rizik za domaće i međunarodne kompanije sa globalnim prisustvom.

Globalni institut Goldman Sachs udružiće se sa liderima u svim preduzećima kako bi sarađivao sa klijentima o nizu tema, od odnosa SAD i Kine, sukoba u Evropi i na Bliskom istoku i promenljivih lanaca snabdevanja, navedeno je u saopštenju banke.

  • SUNCICA

    29.10.2023 #1 Author

    Uvek fali te podrske i pravih saveta kakobi opstali u ovom svetu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...