kontrola električne energije naprednim tehnologijama

Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju za električnu mobilnost

AutomobiliLifestyleSvet

15.6.2024 16:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju za električnu mobilnost Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju za električnu mobilnost
Japanski proizvođači automobila Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju Altna, koja će delovati u tri oblasti. Naime, ona će se baviti  optimizacijom troškova korišćenja... Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju za električnu mobilnost

Japanski proizvođači automobila Honda i Mitsubishi osnivaju zajedničku kompaniju Altna, koja će delovati u tri oblasti.

Naime, ona će se baviti  optimizacijom troškova korišćenja EV, povećanjem životnog veka baterija i poboljšanjem resursa u Japanu za proizvodnju EV, prenosi Electrive.com.  

Konkretno, Altna će ponuditi iznajmljivanje baterija za EV, prenamenu baterija za EV na kraju radnog veka i pružaće usluge pametnog punjenja kako bi se optimizovala cena električne energije za vozače EV. Na primer, Honda će lansirati N-VAN e u Japanu u oktobru. Kada se električni kombi iznajmljuje kupcu, Altna zadržava vlasništvo nad baterijom i prati upotrebu baterije tokom perioda zakupa.

Kontinuirano praćenje zdravlja baterije uključuje i njeno praćenje od prvog kupca, pa sve do drugog i trećeg vlasnika vozila.

Na kraju životnog veka vozila, baterije se vraćaju i koriste za prenamenu. Pošto će kompanija izračunati cene lizinga na osnovu pretpostavke da će se baterije kasnije koristiti za aplikacije za stacionarno skladištenje, navodi se da su cene „niže od onih kod sličnih planova zakupa koji su trenutno dostupni na tržištu“.

Altna će takođe ponuditi planove i za punjenje EV, u smislu racionalnog korišćenja energije i njene kontrole putem napredne tehnologije. Povezivanjem sistema za kontrolu energije sa električnim vozilima kupaca, punjenje će se automatski vršiti u doba dana kada je cena struje najniža.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.