ugovor sadrži klauzulu prema kojoj može da je ponovo otkupi u roku od dve godine

Hyundai odlučio da proda fabriku u Rusiji suspendovanu zbog rata u Ukrajini

BiznisSvet

19.12.2023 18:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hyundai odlučio da proda fabriku u Rusiji suspendovanu zbog rata u Ukrajini Hyundai odlučio da proda fabriku u Rusiji suspendovanu zbog rata u Ukrajini
Hyundai Motor, najveć́i južnokorejski proizvođač automobila, saopštio je u utorak da je odlučio da proda svoj ruski proizvodni pogon, koji je suspendovan zbog uticaja... Hyundai odlučio da proda fabriku u Rusiji suspendovanu zbog rata u Ukrajini

Hyundai Motor, najveć́i južnokorejski proizvođač automobila, saopštio je u utorak da je odlučio da proda svoj ruski proizvodni pogon, koji je suspendovan zbog uticaja rusko-ukrajinskog rata.

Kompanija je u regulatornom podnesku navela da je prodaja Hyundai Motor Manufacturing Rus u Sankt Peterburgu, u Rusiji, odobrena na vanrednom sastanku odbora održanom ranije tog dana.

Odbor je takođe odlučio da proda fabriku General Motors Co. u Sankt Peterburgu sa godišnjim kapacitetom od 100.000 jedinica, koju je Hyundai Motor kupio 2020. godine. prenosi Korea Times.

Kupac je poznat kao ruska firma Art-Finance, sa prodajnom cenom od 10.000 rubalja (oko 111 dolara).

Hyundai Motor je saopštio da ugovor sadrži klauzulu prema kojoj može da otkupi fabriku u roku od dve godine nakon prodaje.

Proizvođač automobila je rsaopštio da ć́e nastaviti da pruža postprodajne usluge ruskim kupcima svojih vozila, uprkos prodaji.

Fabrika u Sankt Peterburgu, pokrenuta 2010. godine, obustavila je rad u martu 2022. godine.

Suspenzija ruske fabrike dovela je do pada prodaje Hyundai vozila u Rusiji. Prema Asocijaciji evropskih preduzeća, prodaja je pala na samo šest jedinica u avgustu sa 2.892 godine ranije.

Hyundai Motor je nekada bio treći po veličini prodavac vozila u Rusiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...