auto-kompanija premašila prognoze

Hyundai povećao profit u trećem kvartalu za 151 odsto

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvet

26.10.2023 14:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Hyundai povećao profit u trećem kvartalu za 151 odsto Hyundai povećao profit u trećem kvartalu za 151 odsto
Južnokorejski Hyundai Motor izvestio je u četvrtak o povećanju profita u trećem kvartalu od 151 odsto, podstaknut solidnom prodajom sportskih terenskih vozila sa visokom... Hyundai povećao profit u trećem kvartalu za 151 odsto

Južnokorejski Hyundai Motor izvestio je u četvrtak o povećanju profita u trećem kvartalu od 151 odsto, podstaknut solidnom prodajom sportskih terenskih vozila sa visokom maržom i povoljnim kursom.

Hyundai je prijavio neto profit od 3,2 biliona vona (3,23 milijarde dolara) za period jul-septembar, u odnosu na 1,3 biliona profita godinu dana ranije, prenosi Reuters.

To je premašilo procenu od 2,9 biliona vona od 19 analitičara koju je sastavio LSEG SmartEstimate, što je ponderisano prema prognozama analitičara koji su doslednije tačniji.

Prihodi su porasli 8,7 odsto na godišnjem nivou na 41 bilion vona (30 milijardi dolara).

Hyundai i mnogi njegovi rivali uživali su u snažnom rastu profita ove godine, jer je spor oporavak proizvodnje od poremećaja uzrokovanih globalnom nestašicom čipova tokom pandemije nije uspeo da održi korak sa snažnom potražnjom, zbog čega su cene vozila više.

Ipak, zamah se usporava jer su visoke kamate i neizvesni ekonomski izgledi podigli troškove finansiranja vozila i smanjili potražnju potrošača.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...