Povećanje naknada uticalo bi loše na putnike, avio-kompanije i ekonomiju Velike Britanije

Iz kompanije Virgin Atlantic upozoravaju na nova ograničenja kapaciteta aerodroma Heathrow

BiznisPoslovanjeSvetTurizam

21.11.2022 17:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Iz kompanije Virgin Atlantic upozoravaju na nova ograničenja kapaciteta aerodroma Heathrow Iz kompanije Virgin Atlantic upozoravaju na nova ograničenja kapaciteta aerodroma Heathrow
Generalni direktor kompanije Virgin Atlantic Airways Šaj Vajs (Shai Weiss) pozvao je britanske zakonodavce da preduzmu korake kako bi obezbedili da aerodrom Heathrow radi... Iz kompanije Virgin Atlantic upozoravaju na nova ograničenja kapaciteta aerodroma Heathrow

Generalni direktor kompanije Virgin Atlantic Airways Šaj Vajs (Shai Weiss) pozvao je britanske zakonodavce da preduzmu korake kako bi obezbedili da aerodrom Heathrow radi sa punim kapacitetima do sledećeg leta.

Vajs je na konferenciji Airlines 2022 u Londonu izrazio zabrinutost da bi na vrhuncu sezone sledeće godine ponovo moglo doći do ograničenja kapaciteta zbog nedostatka osoblja, piše Bloomberg.

Britanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo “ne sme dozvoliti da rukovodstvo aerodroma dođe do još jednog perioda perioda prekida, koji se u potpunosti može izbeći”, rekao je Vajs, dodajući da bi ona trebalo da bude odgovorna za svoje klijente i da se ne sme dozvoliti jednostrano ograničenje kapaciteta.

Zbog nedostatka radnika, na aerodromu Heathrow kapacitet je bio ograničen na 100.000 odlazećih putnika dnevno u većem delu letnjeg reda letenja. To ograničenje je uklonjeno krajem oktobra, a generalni direktor aerodroma Džon Holand Kej (John Holland-Kaye) upozorio je da broj putnika neće dostići pretpandemijske nivoe od 81 milion do 2025. ili čak 2026. godine.

Vajs, koji je prethodno optuživao rukovodioce aerodroma Heathrow da usporavaju oporavak dok čekaju dozvolu Uprave za civilno vazduhoplovstvo za povećanje naknada, navodi da oni moraju davati “poštenije i tačnije” prognoze za broj putnika.

Prvobitne prognoze za broj putnika na londonskom aerodromu bile su oko 45 miliona ove godine, ali nove procene pokazuju da će potencijalno dostići 62 miliona, kao i da je u toku leta povratio status najzauzetijeg evropskog aerodroma. 

Što se tiče viših naknada, Vajs je rekao da bi povećanje od 120 odsto koje traži Heathrow bilo „odlično za aerodrom i njegove uglavnom strane akcionare, ali loš posao za potrošače, avio-kompanije i ekonomiju Ujedinjenog Kraljevstva“.

Odluku o cenama Uprava za civilno vazduhoplovstvo doneće ove godine ili početkom 2023. godine.

  • BIJUTI27

    21.11.2022 #1 Author

    Ljudi su pametni, neće da rade za tu platu. Sportistima ugovori od stotine miliona, političari milioni, vlasnici kompanija milioni, a on koji pazi dnevno na hiljade putnika dobije crkvicu…

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.11.2022 #2 Author

    Na i ovako los rad ako povecaju cene,nece dobiti rezultat koji ocekuju…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...