Nove mere za povećavanje konkurencije

Kanadska vlada zahteva od telekomunikacionih regulatora pravila za povoljniji pristup internetu

BiznisInfrastrukturaSvet

14.2.2023 10:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kanadska vlada zahteva od telekomunikacionih regulatora pravila za povoljniji pristup internetu Kanadska vlada zahteva od telekomunikacionih regulatora pravila za povoljniji pristup internetu
Kanadska vlada uputila je zahtev telekomunikacionim regulatorima u zemlji da nađu način da pristup internetu učine povoljnijim za potrošače, kako bi na taj način... Kanadska vlada zahteva od telekomunikacionih regulatora pravila za povoljniji pristup internetu

Kanadska vlada uputila je zahtev telekomunikacionim regulatorima u zemlji da nađu način da pristup internetu učine povoljnijim za potrošače, kako bi na taj način pomogli manjim firmama koje se takmiče sa velikim distributerima.

Vlada želi da definiše pravila tako da posrednici brže sklapaju povoljnije ugovore koji omogućavaju pristup mrežama velikih kompanija, među kojima su Rogers Communications i BCE. Nova direktiva zameniće prethodno uvedeno pravilo prema kome se regulatori oslanjaju na tržišne uslove, piše Bloomberg. 

“Iako je došlo do napretka, Kanađani još uvek plaćaju previše, dok je konkurencija (na tržištu) slaba. Ovi ciljevi će osigurati da visoko kvalitetne, pouzdane i otporne telekomunikacione usluge budu dostupne u svim delovima Kanade”, rekao je ministar industrije Fransoa Filip Šampanj (François-Philippe Champagne).

Vladini zvaničnici izjavili su da će državni regulator, odnosno Kanadska radio-televizijska i telekomunikaciona komisija, takođe pokušati da učini internet pristupačnijim tako što će osigurati da veleprodajni pristup bude “ravnomerno raspoređen na celom tržištu“, uključujući i na fiber-to kućne mreže poput onih u vlasništvu kompanija BCE i Telus.

Iz vlade je takođe saopšteno da bi regulator trebalo da radi na poboljšanju operatorskog modela za hibridne mobilne virtuelne mreže, koji predstavlja niz kompleksnih previla kreiranih kako bi se pojednostavila prodaja usluga kompanija kao što su Quebecor i Cogeco Communications.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...