Nakon povećanja kamatnih stopa

Najveće evropske banke su po prvi put ostvarile profit od 100 milijardi evra

Svet

20.2.2024 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Najveće evropske banke su po prvi put ostvarile profit od 100 milijardi evra Najveće evropske banke su po prvi put ostvarile profit od 100 milijardi evra
Najveće evropske banke su prošle godine prvi put premašile profit od 100 milijardi evra, nakon što je povećanje kamatnih stopa omogućilo rekordnu zaradu za... Najveće evropske banke su po prvi put ostvarile profit od 100 milijardi evra

Najveće evropske banke su prošle godine prvi put premašile profit od 100 milijardi evra, nakon što je povećanje kamatnih stopa omogućilo rekordnu zaradu za većinu od njih, objavio je Bloomberg.

Neto prihod 20 najvećih banaka kontinentalne Evrope, koje su iznele rezultate, porastao je na 103 milijarde evra sa 78 milijardi evra godinu dana ranije, prenela je Politika.

Američki medij navodi da je tri četvrtine te grupe ostvarilo najveći profit u svojoj istoriji, a porast profitabilnosti omogućio je bankama da povećaju iznos novca koji vraćaju investitorima i ojačaju svoje akcije.

Iako će ogroman skok profita biti teško ponoviti jer talas visokih stopa popušta, mnoge banke su optimistične da će im rastući prihodi od naknada omogućiti da nastave da uvećavaju profit.

Tagovi
BANKE PROFIT
  • Aleks

    20.2.2024 #1 Author

    Sto je ujedno i najveca pljacka u istoriji…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...