Zaposleni traže bolje uslove rada

Otkazano 48 letova u Belgiji zbog štrajka u avio-kompaniji Ryanair

BiznisEUSvet

30.12.2022 15:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Otkazano 48 letova u Belgiji zbog štrajka u avio-kompaniji Ryanair Otkazano 48 letova u Belgiji zbog štrajka u avio-kompaniji Ryanair
Osoblje avio-kompanije Ryanair u Belgiji je u petak počelo trodnevni štrajk zbog čega tokom predstojećeg novogodišnjeg vikenda neće biti nekoliko desetina letova. Štrajk ne... Otkazano 48 letova u Belgiji zbog štrajka u avio-kompaniji Ryanair

Osoblje avio-kompanije Ryanair u Belgiji je u petak počelo trodnevni štrajk zbog čega tokom predstojećeg novogodišnjeg vikenda neće biti nekoliko desetina letova.

Štrajk ne bi trebalo da utiče na saobraćaj te kompanije u drugim zemljama, prenela je agencija Beta.

Služba aerodroma Šarlroa, drugog po veličini u Belgiji, odakle veliki broj letova ide ka Sredozemlju, saopštila je da je za danas otkazano 48 letova Ryanair-a, dok će trodnevnim štrajkom uticati na putovanje 22.000 putnika.

Zaposleni u Ryanair-u u Belgiji štrajkovali su ove godine nekoliko puta, žaleći se između ostalog da ih uprava kompanije nezakonito povremeno šalje da rade drugde širom Evrope, posebno u Dablinu, u Irskoj.

Naredni štrajk osoblja Ryanair-a u Belgiji je već zakazan za 7. i 8. januar.

  • GOCA BG

    30.12.2022 #1 Author

    Sve se sistematski radi,strajk kada je udarni period oko praznika…

    Odgovori

  • Milovan94

    31.12.2022 #2 Author

    I štrajk više ne bira vreme. Štrajkuje se i za vreme praznika kada se najviše putuje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...