kompanija u novembru pokrenula novu fabriku baterija vrednu četiri milijarde dolara u Kanzasu

Panasonic baterije izazivaju veće interesovanje kod japanskih proizvođača automobila

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvet

24.5.2023 19:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Panasonic baterije izazivaju veće interesovanje kod japanskih proizvođača automobila Panasonic baterije izazivaju veće interesovanje kod japanskih proizvođača automobila
Japanski proizvođači automobila pokazuju interesovanje za cilindrične baterije Panasonic Holdingsa, jer ova kompanija nastavlja sa planovima da otprilike četiri puta poveća godišnji proizvodni kapacitet,... Panasonic baterije izazivaju veće interesovanje kod japanskih proizvođača automobila

Japanski proizvođači automobila pokazuju interesovanje za cilindrične baterije Panasonic Holdingsa, jer ova kompanija nastavlja sa planovima da otprilike četiri puta poveća godišnji proizvodni kapacitet, rekao je glavni izvršni direktor Juki Kusumi.

Kompanija sa sedištem u Osaki, koja snabdeva Teslu baterijama, saopštila je prošle nedelje da ima za cilj da poveća proizvodnju na 200 gigavat-sati do marta 2031, što je znak da se predviđa veća potražnja za električnim vozilima (EV), prenosi Bloomberg.

Iako je Panasonic bio ključni dobavljač Tesle od njegovih početaka, japanski proizvođač je sporije gradio obim u poređenju sa konkurentima LG Energy Solution iz Južne Koreje i kineskom Contemporari Amperek Technologi Co.

Kusumi je takođe rekao da će, generalno, proizvođači automobila morati da odluče šta da rade sa svojim fabrikama dok pređu na EV sa motora koji koriste gorivo.

„U zavisnosti od situacije, mogu postojati slučajevi u kojima možemo da se izborimo sa potražnjom“, rekao je Kusumi.

Panasonic je u novembru pokrenuo novu fabriku baterija vrednu četiri milijarde dolara u De Sotu, Kanzas, dok nastoji da poveća proizvodnju.

Panasonic će pojačati investicije kako bi zadovoljio brzo rastuću potražnju, rekao je Kusumi, i dodao da severnoameričko tržište električnih vozila raste po prosečnoj stopi od 35 odsto godišnje od 2021. do 2030. godine.

  • SHALIMAR

    27.5.2023 #1 Author

    Baterije du buducnost,tako da se sada bore na trzistu…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...