Testiranje u Milanu uzbunilo Evropu

Pola putnika iz Kine bilo zaraženo korona virusom

EUSvet

29.12.2022 08:46 Autor: Vladimir Jokanović 1

Pola putnika iz Kine bilo zaraženo korona virusom Pola putnika iz Kine bilo zaraženo korona virusom
Italijanske zdravstvene vlasti počeće da testiraju sve dolaske iz Kine na korona virus nakon što je otkriveno da je skoro polovima putnika na dva... Pola putnika iz Kine bilo zaraženo korona virusom

Italijanske zdravstvene vlasti počeće da testiraju sve dolaske iz Kine na korona virus nakon što je otkriveno da je skoro polovima putnika na dva leta do Milana bila zaražena.

Italijansko Ministarstvo zdravlja objasnilo je da ispituje da li iz Kine dolaze neke nove varijante Covid-19.  Ukoliko bude otkrivena nova vrsta zvaničnici bi mogli da uvedu stroža ograničenja na putovanja iz Kine, prenosi Bloomberg. 

U Kini vlada epidemija, a tamošnja vlada napustila je politiku nulte tolerancije na Covid-19. Neizvesnost u pogledu obima širenja virusa navela je mnoge zemlje da razmotre nova ograničenja za ulazak iz te zemlje.

Nemačke zdravstvene vlasti „pomno prate“ situaciju u Kini, saopštilo je tamošnje ministarstvo zdravlja.

Portparol ministarstva izjavio je da nema naznaka da se u Kini razvila opasnija mutacija koja bi dovela do proglašenja područja sa varijantom virusa, što bi rezultiralo odgovarajućim ograničenjima putovanja.

Regionalni šef za zdravstvo u Milanu rekao je da su aerodromske vlasti testirale putnike dva aviona koji su stigli iz Pekinga i Šangaja.

Stopa vakcinacije u Italiji je viša od 80 odsto, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije.

  • GOCA BG

    30.12.2022 #1 Author

    Neverovatno da nijedan od zarazenih se nije testirao pre puta,ovo mi lici na neku montazu…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...