Izveštaji potvrdili poboljšanje poslovnih uslova

Proizvodna aktivnost u SAD raste najbrže od 2022. godine

Svet

2.4.2024 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Proizvodna aktivnost u SAD raste najbrže od 2022. godine Proizvodna aktivnost u SAD raste najbrže od 2022. godine
Američki proizvodni sektor je u najboljem stanju od 2022. godine, prema dva izveštaja objavljena u ponedeljak. Institut za upravljanje nabavkom (ISM) je izvestio da... Proizvodna aktivnost u SAD raste najbrže od 2022. godine

Američki proizvodni sektor je u najboljem stanju od 2022. godine, prema dva izveštaja objavljena u ponedeljak.

Institut za upravljanje nabavkom (ISM) je izvestio da je proizvodnja u martu počela da raste prvi put od septembra 2022. godine.

Takođe, S&P Global je objavio da je proizvodnja u martu dostigla najviši nivo u poslednja 22 meseca, što je još jedan pokazatelj snažnog američkog ekonomskog rasta, prenosi SEEbiz.

Prema ISM indeksu, proizvodni PMI je bio 50,3 u martu, što je porast u odnosu na februar kada je bio 47,8. Ova vrednost je iznad očekivanja ekonomista, koji su predviđali 48,3.

ISM odbor za istraživanje poslovanja proizvodnje, saopštio je da je potražnja bila pozitivna, proizvodnja je ojačala, a inputi su ostali prilagodljivi.

ISM izveštaj takođe je pokazao rast u novim narudžbama i proizvodnji, nakon što su ovi podaci prošlog meseca bili u padu. S&P Global je objavio da je njihov proizvodni PMI za SAD u martu bio 51,9, što je manje u odnosu na 52,2 u februaru, ali i dalje najviše od jula 2022. godine.

Glavni poslovni ekonomista S&P Global Market Intelligence Kris Vilijamson (Chris Williamson) izjavio je da ovaj izveštaj pokazuje dalje poboljšanje poslovnih uslova u martu i ukazuje na to da se američka ekonomija brzo oporavlja u prvom kvartalu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...