uredba na snazi do 2023. godine

Putin produžio zabranu uvoza i izvoza pojedine robe

Svet

26.10.2022 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Putin produžio zabranu uvoza i izvoza pojedine robe Putin produžio zabranu uvoza i izvoza pojedine robe
Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je u sredu zabranu uvoza i izvoza pojedinih kategorija robe u Rusiju do 2023. godine. Relevantnom uredbom, objavljenom na... Putin produžio zabranu uvoza i izvoza pojedine robe

Ruski predsednik Vladimir Putin produžio je u sredu zabranu uvoza i izvoza pojedinih kategorija robe u Rusiju do 2023. godine.

Relevantnom uredbom, objavljenom na zvaničnom portalu za državna dokumenta, ponovo se potvrđuje ovlašćenje vlade da izradi spisak robe koja potpada pod zabranu, prenosi Anadolu Agency.

Uredba zadržava ovlašćenje vlade da utvrdi listu zemalja sa kojima će trgovina biti ograničena. Istovremeno, nije zabranjen uvoz i izvoz robe namenjene za ličnu upotrebu.

Ruska Vlada je u martu usvojila spisak robe koja podleže izvoznim ograničenjima. Ograničenja su, konkretno, uključivala tehnološku, telekomunikacionu i medicinsku opremu, transportna vozila i poljoprivrednu mehanizaciju, električnu opremu, preneo je Sputnjik.

Prema Putinovom nalogu, Raffeisen banka, Unicredit banka, Citibanka i OTP banka uključene su u spisak od 45 banaka, sa kojima je poslovanje dozvoljeno samo na osnovu posebne dozvole.

Ruski predsednik je ova ograničenja uveo kao odgovor na aktivnosti neprijateljskih zemalja.

 • IVAN

  26.10.2022 #1 Author

  Pametan potez predsenika ruske federacije

  Odgovori

 • GOCA BG

  26.10.2022 #2 Author

  Opravdano je produzio do daljnjeg…

  Odgovori

 • kaćica

  27.10.2022 #3 Author

  Pametno razmislja

  Odgovori

 • Ceca

  30.10.2022 #4 Author

  On jedini izgleda zna sta radi i zasto nesto radi

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...