južnokorejska kompanija širi svoje poslovanje

SK Signet gradi fabriku za proizvodnju punjača za e-automobile u SAD

AutomobiliFirme u fokusuInvesticijeLifestylePoslovanjeSvet

16.11.2022 13:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SK Signet gradi fabriku za proizvodnju punjača za e-automobile u SAD SK Signet gradi fabriku za proizvodnju punjača za e-automobile u SAD
Kompanija SK Signet, južnokorejski proizvođač punjača za električna vozila, saopštila je u sredu da planira da izgradi fabriku za proizvodnju punjača za električna vozila... SK Signet gradi fabriku za proizvodnju punjača za e-automobile u SAD

Kompanija SK Signet, južnokorejski proizvođač punjača za električna vozila, saopštila je u sredu da planira da izgradi fabriku za proizvodnju punjača za električna vozila (EV) u Sjedinjenim Američkim Državama sa ciljem početka rada u drugoj polovini sledeće godine.

SK Signet, jedinica u okviru konglomerata SK Group, ranije je predstavila investicije od 15 miliona dolara za izgradnju fabrike za proizvodnju EV punjača u Planu, Teksas, usred rastuće potražnje za zelenim vozilima, prenosi Korea Times.

Kada investicija bude realizovana, godišnje će proizvoditi više od 10.000 EV punjača, prvenstveno snage 350 kilovata ili više.

SAD očekuju da će pritisak na različite politike vezane za EV, uključujući Nacionalni program za infrastrukturu električnih vozila, poznat i kao NEVI, dati podsticaj njegovoj ekspanziji na najvećem svetskom tržištu EV, saopštila je kompanija sa sedištem u Seulu.

NEVI poziva na davanje subvencija proizvođačima EV punjača čiji se proizvodi lokalno realizuju u SAD.

SK Signet, ima više od deset patenata u tehnologijama za punjenje električnih vozila. Isporučio je više od 2.500 brzih punjača u SAD.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...