traže bolju ponudu poslodavca

Štrajk osoblja na 150 britanskih univerziteta zbog spora oko zarada

SvetU fokusu

9.2.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Štrajk osoblja na 150 britanskih univerziteta zbog spora oko zarada Štrajk osoblja na 150 britanskih univerziteta zbog spora oko zarada
Desetine hiljada zaposlenih na 150 univerziteta u Velikoj Britaniji započelo je u četvrtak industrijsku akciju zbog plate. Članovi Sindikata univerziteta i koledža (UCU) organizuju... Štrajk osoblja na 150 britanskih univerziteta zbog spora oko zarada

Desetine hiljada zaposlenih na 150 univerziteta u Velikoj Britaniji započelo je u četvrtak industrijsku akciju zbog plate.

Članovi Sindikata univerziteta i koledža (UCU) organizuju dvodnevni štrajk širom zemlje nakon što su članovi odbili najnoviju ponudu poslodavaca.

Oko 80 odsto članova glasalo je za štrajk nakon što je Udruženje poslodavaca univerziteta i fakulteta (UCEA) ponudilo povišice od četiri do pet procenata, što je ispod zahteva sindikata, i ne pokriva stopu inflacije.

UCU je saopštio da je Nacionalna unija studenata (NUS) podržala odluku o štrajku za koju se očekuje da će uticati na oko 2,5 miliona studenata.

U saopštenju u sredu, UCU je rekao da se šefovi univerziteta „kriju“ i da moraju da se na odgovarajući način angažuju u razgovorima kako bi sprečili nastavak štrajka za još 15 dana u naredna dva meseca.

Generalni sekretar UCU Džo Grejdi rekao je da su članovi štrajkovali 48 sati ove nedelje, ali su odlučni da preduzmu dalje mere dok ne dobiju „fer dogovor“.

  • Jovana24

    9.2.2023 #1 Author

    Lepo organizovano.

    Odgovori

  • TATJANA

    10.2.2023 #2 Author

    Sve više i na hiljade ljudi štrajkuje širom sveta

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    10.2.2023 #3 Author

    Štrajk je jedini način u surovom kapiatalizmu da se nekako ostvare prava radnika, nažalost kod nas ni štrajkova nema mnogo jer smo za sve ove godine teškog života otupeli i navikli na sve.

    Odgovori

  • MAJA

    10.2.2023 #4 Author

    Čudo da nisu uspeli drugacijim putem resiti

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.2.2023 #5 Author

    Strajkovi su postali svakodnevnica…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...