Američke vlasti zabrinute jer je platforma u kineskom vlasništvu

Šumer: Treba razmotriti zabranu društvene mreže TikTok

Hi-techPoslovanjeSvet

13.2.2023 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Šumer: Treba razmotriti zabranu društvene mreže TikTok Šumer: Treba razmotriti zabranu društvene mreže TikTok
Vođa većine u američkom Senatu Čak Šumer (Chuck Schumer) rekao da zabranu Sjedinjenih Američkih Država za društvenu mrežu TikTok treba razmotriti, uzimajući u obzir... Šumer: Treba razmotriti zabranu društvene mreže TikTok

Vođa većine u američkom Senatu Čak Šumer (Chuck Schumer) rekao da zabranu Sjedinjenih Američkih Država za društvenu mrežu TikTok treba razmotriti, uzimajući u obzir da se ova platforma za deljenje video-snimaka nalazi u kineskom vlasništvu.

Grupa zakonodavaca u Senatu nedavno je revidirala zakon kako bi zabranila TikTok u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova zabrana predstavljala bi odgovor na zabrinutost u vezi sa mogućnošću da bi podaci koje platforma prikuplja mogli doći do kineske vlade, piše Bloomberg.

„To je nešto na šta treba obratiti pažnju“, rekao je Šumer. “Znamo da je TikTok pod kineskim vlasništvom. Postoje neki ljudi u Komitetu za trgovinu koji to sada istražuju. Videćemo gde će izaći.”

Slična mera nije izglasana na prošlom Kongresu. Ponovljeni pokušaj će verovatno izazvati protivljenje tehnološkog lobija i dovesti zakonodavce u sukob sa milionima korisnika platforme.

Nedavno su je predložen niz zabrana protiv TikTok-a i Šumer, koji je društvenu platformu i ranije kritikovao, nije dao konkretan predlog. Generalni direktor TikTok-a Šou Ci Čev (Shou Zi Chew) pojaviće se pred Komitet za energetiku i trgovinu Predstavničkog doma 23. marta.

Operativna direktorka društvene mreže TikTok Vanesa Papas (Vanessa Pappas) rekla je na saslušanju u Senatu u septembru da kompanija strogo kontroliše pristup podacima i da oni neće biti dostupni kineskoj vladi.

  • Jovana24

    13.2.2023 #1 Author

    Kao sto i Amerika ima dosta drustvenih mreza.. A sve su u prekomernoj kolicini stetne i uz to krajnje besmislene

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...