vrednost kule pala za 45 odsto od 2014. godine

Treći po visini toranj u Los Anđelesu prodat za skoro 148 miliona dolara

LifestyleSvet

23.12.2023 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Treći po visini toranj u Los Anđelesu prodat za skoro 148 miliona dolara Treći po visini toranj u Los Anđelesu prodat za skoro 148 miliona dolara
Aon centar, treći po visini toranj u Los Anđelesu, prodat je za 147,8 miliona dolara, što je oko 45 odsto manje od njegove poslednje... Treći po visini toranj u Los Anđelesu prodat za skoro 148 miliona dolara

Aon centar, treći po visini toranj u Los Anđelesu, prodat je za 147,8 miliona dolara, što je oko 45 odsto manje od njegove poslednje kupovne cene iz 2014 godine.

Pad cene usledio je zbog toga što još uvek ima praznih kancelarija i slobodnih radnih mesta, nakon pandemije i prelaska na online rad, prenosi Bloomberg.

Očekuje se da će ova prodaja, koja se vodi kao najveća u toku ove godine, pozicionirati Aon Center da bude konkuretniji i da zadrži one koji iznajmljuju kancelariji u ovoj kuli u Los Anđeles.

Carolvood Group investiciona firma sa sedištem u Los Anđelesu je kupac ovog tornja, a prodavca, Shorensteina iz San Franciska, predstavljao je Kevin Shannon iz Newmark Group.

Skoro 30 odsto poslovnog prostora u centru Los Anđelesa bilo je dostupno za zakup ili podzakup u trećem kvartalu, izvestila je brokerska kuća Savills.

Aon centar sa 62 sprata, izgrađen je 1973. godine, a kupio ga je Shorenstein 2014. za oko 268,5 miliona dolara, prema imovinskim podacima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...