Veliki zastoj u američkom aviosaobraćaju

Više od 1.200 aviona prizemljeno zbog kvara sistema letenja

Svet

11.1.2023 14:13 Autor: Vladimir Jokanović 2

Više od 1.200 aviona prizemljeno zbog kvara sistema letenja Više od 1.200 aviona prizemljeno zbog kvara sistema letenja
Avionski letovi u SAD prizemljeni su ili odloženi u sredu po nalogu Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) koja pokušava da otkloni kvar sistema informacija... Više od 1.200 aviona prizemljeno zbog kvara sistema letenja

Avionski letovi u SAD prizemljeni su ili odloženi u sredu po nalogu Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA) koja pokušava da otkloni kvar sistema informacija koje su neophodni u aviosaobraćaju.

FAA je saopštila da je naredila avio-kompanijama da pauziraju sve domaće polaske do devet časova po istočnoameričkom vremenu (14 sati po Griniču) kako bi mogla da uspostavi bezbednosne uslove za letenje, prenosi Reuters. Avionima koji su već bili u vazduhu dozvoljeno je da nastave letove do svojih odredišta.

FAA je saopštila da radi na obnavljanju sistema za upozoravanje pilota na opasnosti i procedure, koji je prestao da ažurira informacije. Agencija je navela da pokušava da u potpunosti obnovi NOTAM sistem koji je prestao da radi.

Odloženo je ukupno 1.230 letova u SAD od srede ujutru, a otkazana su i poletanja za inostranstvo. Akcije američkih avio-kompanija oslabile su zbog toga od jedan do 2,4 procenta.

Prema rasporedu letenja za sredu, ukupno 21.464 leta trebalo bi da budu obavljena u SAD, sa kapacitetom od oko 2,9 miliona putnika.

  • GOCA BG

    11.1.2023 #1 Author

    Ozbiljan problem,prosto neverovatno da moze da prestane da azurira podatke tek tako…

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    12.1.2023 #2 Author

    Veliki problem za ogroman broj putnika ali bezbednost i treba da bude na prvom mestu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...