minimalac veći za 17,8 odsto

Vlada Srbije usvojila odluku o visini minimalne cene rada za 2024. godinu

Svet

14.9.2023 16:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije usvojila odluku o visini minimalne cene rada za 2024. godinu Vlada Srbije usvojila odluku o visini minimalne cene rada za 2024. godinu
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Odluku o visini minimalne cene rada za period januar-decembar 2024. godine, prema kojoj će minimalna cena... Vlada Srbije usvojila odluku o visini minimalne cene rada za 2024. godinu

Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak Odluku o visini minimalne cene rada za period januar-decembar 2024. godine, prema kojoj će minimalna cena rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za narednu godinu biti povećana na 271 dinar po radnom času.

To znači da će minimalna cena rada umesto dosadašnjih 230 dinara biti povećana na 271 dinar po času, što je povećanje za 17,8 odsto, saopšteno je na sajtu vlade nakon sednice.

„Nakon ovog rekordnog povećanja, minimalna zarada će iznositi 47.154 dinara, odnosno prosečno oko 401 evro mesečno. To će ujedno biti značajno iznad očekivane prosečne inflacije od 4,9 odsto u 2024. godini, što će uticati i na brže i značajnije približavanje minimalne zarade minimalnoj potrošačkoj korpi“, navodi Vlada Srbije.

To će ujedno biti značajno iznad očekivane prosečne inflacije od 4,9 odsto u 2024. godini, što će uticati i na brže i značajnije približavanje minimalne zarade minimalnoj potrošačkoj korpi.

Na sednici je usvojena Uredba o kapitalnim projektima kojom se na jedinstven i sveobuhvatan način bliže uređuje postupak odabira i realizacije kapitalnog projekta, s ciljem delotvornijeg i efikasnijeg upravljanja javnim sredstvima.

Detaljno propisane faze projektnog ciklusa omogućiće jasno definisanje cilja tog projekta, adekvatniju pripremu i planiranje sredstava, vremenski okvir potreban za realizaciju, kao i objektivnu ocenu i pravilnu selekciju kapitalnih projekata.

Primenom ove uredbe, otklanjaju se nedoumice u pogledu nadležnosti za sprovođenje kapitalnog projekta, odnosno da li se takav projekat sprovodi na nivou Republike, autonomne pokrajine ili lokalne samouprave.

  • SUNCE

    14.9.2023 #1 Author

    Nekako cene uvek brsze rastu koliko god da se povećava minimalac.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.9.2023 #2 Author

    A cene do 2024 ce otici jos,tako da povecanje
    minimalca se nece ni osetiti…

    Odgovori

  • DOBRILA

    15.9.2023 #3 Author

    Kako god okrenemo cene ce uvek da skacu.

    Odgovori

  • MAJA

    16.9.2023 #4 Author

    Au, kakva katastrofa, nemam reci, ni kometara

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...