potpuno električno vozilo

Žene odlučile – Kia EV9 najbolji automobil na svetu za 2024.

AutomobiliLifestyleSvet

8.3.2024 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Žene odlučile – Kia EV9 najbolji automobil na svetu za 2024. Žene odlučile – Kia EV9 najbolji automobil na svetu za 2024.
Ukupno 75 žena automobilskih novinarki iz 52 zemlje sveta, izabrale su električni automobil Kia EV9 za Svetski automobil godine za 2024, i ova vest... Žene odlučile – Kia EV9 najbolji automobil na svetu za 2024.

Ukupno 75 žena automobilskih novinarki iz 52 zemlje sveta, izabrale su električni automobil Kia EV9 za Svetski automobil godine za 2024, i ova vest se simbolično poklopila sa Međunarodnim danom žena.

Naime, od strane prestižnog Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY) žirija, najboljim automobilom na svetu proglašena je Kia EV9, a ovo je prvi put ikad da je WWCOTY žiri odabrao potpuno električno vozilo (koje nema drugu opciju pogona) za Svetski auto godine, navodi se u saopštenju.

Pre glasanja, 75 automobilskih novinarki, sa pet kontinenata, vredno su testirale brojne modele automobila, temeljno ocenjujući svaki aspekt vozila. Među 63 kandidata, najbolji automobili u svakoj kategoriji izabrani su kao pobednici u početnom krugu glasanja. Pobednici u svojim kategorijama bili su BMW Serije 5 (automobil veći od 4,6 m), Volvo EX30 (automobil do 4,6 m), Kia EV9 (SUV), Volkswagen Amarok (4×4 i pick-up), i Aston Martin DB12 (ekskluzivni automobil).

„Ovogodišnji izbor bio je posebno težak zbog vrlo dobrih karakteristika svih kandidata“, rekla je Marta Garsija (Marta Garcia), izvršna predsednica WWCOTY-ja i dodala da je svaki od finalista imao dovoljno zasluga da osvoji trofej, ali Kia EV9 pobedila je svoje rivale jer je vozilo sposobno da zadovolji potrebe potrošača u većem delu sveta.

U saopštenju podsećaju da je 2023. Svetski auto godine bio Kia Niro, 2022. Peugoet 308, a 2021. Land Rover Defender.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...