profit pre oporezivanja kompanije porastao je za 20 procenata

Telekom Srbija planira širenje u regionu, cilj Severna Makedonija

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaSrbijaU fokusuVesti

4.9.2021 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Telekom Srbija planira širenje u regionu, cilj Severna Makedonija Telekom Srbija planira širenje u regionu, cilj Severna Makedonija
Povećanjem prihoda i profitabilnosti uz smanjenje zaduženosti Telekom Srbija razvija kapacitete za dalje širenje u regionu, rekao je generalni direktor ove kompanije Vladimir Lučić,... Telekom Srbija planira širenje u regionu, cilj Severna Makedonija

Povećanjem prihoda i profitabilnosti uz smanjenje zaduženosti Telekom Srbija razvija kapacitete za dalje širenje u regionu, rekao je generalni direktor ove kompanije Vladimir Lučić, komentarišući rezultate ostvarene u prvoj polovini ove godine.

On je rekao da je Telekom zabeležio rekordan rast prihoda od devet odsto u odnosu na 2020. godinu što je rast od preko četiri milijarde dinara.

Istakao je da je profit pre oporezivanja kompanije porastao je za 20 procenata, a profit je više od četiri puta veći nego lane, preneo je Tanjug.

Kako je naveo i pored značajnih investicija obaveze Telekoma prema bankama za prvih pola meseci smanjene su za preko osam milijardi dinara.

Telekom Srbije prema RATEL u prvu polovinu godine završio i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika, naveo je on.

„I dalje imamo prirodan rast u broju korisnika mobilne, interneta i TV što pokazuje da će naše tržišno učešće i dalje rasti“, rekao je Lučić.

Naveo je da je jedan od ciljeva dalje širenje u regionu, i da je Severna Makedonija perspektivno tržište gde Telekom biti bitan telekomunikacioni igrač.

Telekom Srbija a.d., Beograd

Takovska 2, Beograd-Palilula, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
820.375.394,84 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...