Prvi čovek kompanije Apple naplatio 511.000 deonica

Tim Kuk zaradio 41,5 miliona dolara od prodaje akcija

BerzaSvetVesti

5.10.2023 11:22 Autor: Vladimir Jokanović 2

Tim Kuk zaradio 41,5 miliona dolara od prodaje akcija Tim Kuk zaradio 41,5 miliona dolara od prodaje akcija
Glavni izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk (Tim Cook) zaradio je oporezovanih 41,5 miliona dolara nakon prodaje akcija u poslednje dve godine, prema podnesku... Tim Kuk zaradio 41,5 miliona dolara od prodaje akcija

Glavni izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk (Tim Cook) zaradio je oporezovanih 41,5 miliona dolara nakon prodaje akcija u poslednje dve godine, prema podnesku američke agencije za hartije od vrednosti.

Kuk je prodao 511.000 akcija, koje su vredele oko 87,8 miliona dolara pre obračunavanja poreza, navedeno je u podnesku. Prethodno, Kuk je zaradio 355 miliona dolara od prodaje akcija u avgustu 2021. godine, prenosi Reuters.

Prvi čovek kompanije Apple, nakon poslednje prodaje, poseduje oko 3,3 miliona akcija, ukupne vrednosti oko 565 miliona dolara, zabeleženo je u podnesku. Akcije kompanije Apple pale su za 13 odsto u julu sa rekordnih 198,23 dolara po akciji, jer su investitori zabrinuti zbog sporijeg oporavka potražnje za pametnim telefonima.

Apple je prošlog meseca predstavio u pustio u prodaju svoj novi model mobilnog telefona iPhone 15, koji se prodaje po istoj ceni kao stariji model. Analitičari koji prate ovu industriju ocenili su da je to odgovor kompanije na globalni pad potražnje.

Analitičari kompanije KeyBanc snizili su procenu vrednosti deonica u sektoru mobilnih telefona zbog zabrinutosti da će rast prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama, najvećem geografskom segmentu kompanije Apple, verovatno ponovo biti usporen u četvrtom kvartalu. Izveštaj istraživačke firme Canalis predviđa da će isporuke pametnih telefona u SAD pasti za 12 odsto u tekućoj godini.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...