TRAMP I PUTIN SLOŽNI: Stabilizovati energetsko tržište

IzdvajamoSvetVesti

31.3.2020 10:17 Autor: Julijana Vincan 0

TRAMP I PUTIN SLOŽNI: Stabilizovati energetsko tržište TRAMP I PUTIN SLOŽNI: Stabilizovati energetsko tržište
Američki predsednik Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin saglasili su se u telefonskom razgovoru u ponedeljak da je važno stabilizovati globalno energetsko tržište, koje je potresla... TRAMP I PUTIN SLOŽNI: Stabilizovati energetsko tržište

Američki predsednik Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin saglasili su se u telefonskom razgovoru u ponedeljak da je važno stabilizovati globalno energetsko tržište, koje je potresla ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa i prekomernom proizvodnjom.

Dvojica lidera složili su se da će zajedno sa članicama G20 sarađivati u borbi protiv korona virusa i na oživljavanju globalne ekonomije, izjavio je portparol Bele kuće Džad Dir.

Kremlj je prethodno saopštio da su Tramp i Putin postigli dogovor da se najviši energetski zvaničnici dve zemlje sastanu da bi razgovarali o globalnom tržištu nafte, koje beleži pad.

„Razmenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji na globalnom tržištu nafte. Postignuta je saglasnost o rusko-američkim konsultacijama. Tim pitanjem baviće se ministri energetike“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Tramp je uoči telefonskog razgovora sa Putinom rekao da su Saudijska Arabija i Rusija „poludele“ u ratu oko cena nafte i dodao: „Nikada nisam mislio da ću poručiti da nam je možda potrebno povećanje cena nafte“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...