bivši američki predsednik traži odštetu od 475 miliona dolara

Tramp tužio CNN

SvetVesti

4.10.2022 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Tramp tužio CNN Tramp tužio CNN
Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) je tužio kablovsku TV mrežu CNN za klevetu i traži odštetu od 475 miliona dolara, navodi se... Tramp tužio CNN

Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) je tužio kablovsku TV mrežu CNN za klevetu i traži odštetu od 475 miliona dolara, navodi se u podnesku suda u Floridi u ponedeljak.

Američka kablovska informativna stanica “pokušala je da ukalja bivšeg američkog predsednika serijom sve skandaloznijih, lažnih i klevetničkih etiketa, nazivajući ga rasistom, ruskim lakejom, ustanikom i na kraju čak i Hitlerom”, tvrde Trampovi advokati. Tužba je podneta federalnom sudu u Fort Loderdejlu.

“Pored jednostavnog naglašavanja bilo kakvih negativnih informacija o tužiocu i ignorisanja svih pozitivnih informacija o njemu, CNN je pokušao da iskoristi svoj ogroman uticaj, navodno kao ‘pouzdani’ izvor vesti, da okleveta tužioca u glavama svojih gledalaca i čitalaca sa svrhom da ga politički porazi“, navodi se u podnesku.

Tramp tvrdi da je CNN iskoristio svoj značajan uticaj kao vodeća novinska organizacija da ga politički porazi. CNN je za sada odbio da komentariše slučaj, prenosi britanski Guradian.

U tužbi na 29 stranica Tramp kaže da je CNN posebno pojačao svoje napade poslednjih meseci jer se TV mreža plašila da će se on ponovo kandidovati za predsednika 2024. godine.

“Kao deo zajedničkih napora da nagne političku ravnotežu ulevo, CNN je pokušao da okalja tužioca“, navodi se u tužbi. U tužbi se navodi nekoliko slučajeva u kojima je CNN uporedio Trampa sa Hitlerom, uključujući specijalni izveštaj voditelja Farida Zakarije (Fareed Zakaria) iz januara 2022. koji je uključivao snimke nemačkog diktatora iz 20. veka.

Tužba dolazi u trenutku kada se 76-godišnji bivši predsednik suočava sa značajnim pravnim problemima, uključujući krivičnu istragu američkog Ministarstva pravde zbog držanja poverljivih vladinih dokumenata na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi nakon što je napustio zvaničnu državnu funkciju u januaru 2021. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...